Het E-mergo Cashflowdashboard

Corporate planner, cashflow, cashflow dashboard in excel, qlik sense, qlik dashboard, qlik software, financiele planning, CFO dashboard, CFO rapportage,

Het beheren van de cashflow is voor elk bedrijf uiteraard belangrijk. Vaak wordt dit beheer gegoten in de vorm van statische rapporten. Door de stand van de cashflow constant goed bij te houden weet je altijd hoe je financiële situatie eruit ziet. Zo wordt het makkelijker om te zien of en hoe een bedrijf haar strategische doelstellingen kan financieren. Denk hierbij aan vragen als ‘Heb ik genoeg financiering om deze investering te doen?’ en ‘Kan ik nog meer personeel aannemen?’. Met het E-mergo Cashflowdashboard ben je altijd op de hoogte van wat er mogelijk is met je huidige financiën. Beter zicht op de financiële gezondheid van je bedrijf zorgt er immers voor dat je je besluiten nog beter kan onderbouwen.

Het dynamische Cashflowdashboard is gemaakt met behulp van Corporate Planner en Qlik Sense. Corporate Planner is een softwaretool waarmee rapportage, analyse en prognose mogelijk is in een heldere en gestructureerde manier, zonder het gebruik van Excel. Het dashboard visualiseert de gerealiseerde financiering stand, de gebudgetteerde financiering stand, een analyse van deze financiering stand, behaalde projectresultaten en verschillen tussen het budget en projectresultaten.

CP-dashboard-imac

 

Met een duidelijk beeld van je financiën wordt het mogelijk om budgetten en een forecast te ontwikkelen om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Het cashflow dashboard zorgt voor een duidelijk beeld door een up-to-date overzicht te tonen van belangrijke financiële KPI’s zoals: omzet, winst, kosten, gerealiseerde financiering stand, behaalde projectresultaten en verschillen tussen het budget en projectresultaten. Uiteraard kan elk dashboard aan eigen wensen worden ingericht.

Het maken van een liquiditeitsprognose voor de Bouw en Vastgoed sector van VolkerWessels gebeurde 4x per jaar. Hier was ik elke keer 2-3 weken fulltime mee bezig. Met Corporate Planner schat ik in dat dit de helft van de tijd zal gaan kosten. De tijd die hierdoor overblijft is dan inzetbaar om beter te analyseren.

-Chris Stam, Groepscontroller

De voordelen van een Cashflowdashboard:

  • Met gemak liquiditeitsprognoses maken, met een directe koppeling naar de winst-en verliesrekening en de balans
  • Beheer de gehele planning & control cyclus in Corporate Planner en visualiseer dit door middel van het cashflowdashboard in Qlik
  • Houd beter zicht op de financiering stand, projectvoortgang en budgetten
  • Niet langer werken met foutgevoelige en lastige dashboards in Microsoft Excel
  • Weet hoe je cashflow eruit ziet, op elk moment
  • Inzicht in de cashflow van en naar je onderneming laat je ontdekken waar bespaart kan worden en waar je kan investeren.

 

Wilt u ook aan de slag met Qlik? Download dan via onderstaand formulier de nieuwste versie van Qlik Sense desktop

Dit blogartikel is onderdeel van het Ebook BI in de Bouw. Het Ebook kun je hier downloaden.
Bekijk een voorbeeld van een cashflowdashboard vind je in deze Finance demo App.