E-mergo gaat naar Zweden. Met de fiets!

wielrennen,e-mergo,business intelligence

E-mergo bestaat 1 okENG-icontober 2016 alweer 15 jaar. Om dit te vieren gaat E-mergo een fietstocht maken naar Lund in Zweden. Op woensdag 28 september zullen we vertrekken vanaf het kantoor van E-mergo in Delft en we verwachten (en hopen) op de dag van ons jubileum in Lund, Zweden aan te komen.

Wij zullen richting Lund gaan fietsen omdat Qlik (voorheen QlikTech en QlikView) in deze stad is opgericht. Inmiddels is het hoofdkantoor van Qlik verplaatst naar de Verenigde Staten, maar de ontwikkelafdeling (R&D) bevindt zich nu nog steeds in Lund. Als Qlik Elite Solution Provider vonden wij het daarom een leuk idee om voor ons 15 jarige jubileum hier naartoe te fietsen. Waarom op de fiets hoor ik je dan afvragen? Dit komt doordat wij een aantal jaar geleden naar Freiberg in Duitsland zijn gefietst voor ons 10 jarige jubileum. Deze traditie houden we graag in ere. De tocht zal door E-mergo collega’s in estafettevorm worden gefietst. Bij aankomst in Lund zullen wij onthaald worden door medewerkers van Qlik.

 

Qlik Sense App

Als Qlik leverancier willen wij uiteraard de voorbereiding en de daadwerkelijke fietstocht naar Zweden in Qlik Sense tonen. Daarom hebben een aantal medewerkers samen Qlik Sense applicatie gemaakt. Deze app laat onder andere de geplande route zien in de vorm van een kaart en ook als een grafiek. In de app is een kaart te zien van Google Maps, die door middel van een widget wordt afgebeeld. Widgets zijn eenvoudig te bouwen maatwerkobjecten waarin een stuk code (html en css) in een venster op een werkblad kan worden afgebeeld. Dit kunnen KPI-objecten zijn, visualisaties in diagramstijl, tabellen, objecten voor werkbladnavigatie, of  een iframe waarin een externe website wordt afgebeeld. Bekijk hieronder enkele onderdelen van de Qlik Sense app. Deze onderdelen worden hier door middel van het Qlik Analytics Platform getoond.

     

Links zie je in Google Maps de route en rechts zie je de trainingsrondes die via Instamapper worden opgenomen

Het laatste werkblad van de app laat verschillende KPI-objecten en grafieken zien met informatie over de trainingsactiviteiten van medewerkers in de aanloop naar de fietstocht. Hier zie je bijvoorbeeld wie tijdens de training de meeste kilometers gefietst heeft, maar ook wie tot nu toe het snelste is. De trainingsactiviteiten worden met behulp van de mobiele app Strava opgenomen. Net als andere bekende cloud platforms zoals Facebook, Twitter en Google Analytics biedt Strava een REST API (webservice) waarmee de verzamelde gegevens kunnen worden opgevraagd via internet. Met de REST Connector van Qlik wordt de data van medewerkers ingelezen uit Strava, samengevoegd in Qlik Sense en omgezet in visualisaties.Deze visualisaties zijn in Qlik Sense gemaakt. Qlik Sense software is hier als gratis download beschikbaar

Tijdens de fietstocht zullen de collega’s van E-mergo GPS coördinaten verzamelen met hun mobiel m.b.v. de Instamapper app. Deze coördinaten worden door de app elke minuut doorgestuurd en opgeslagen op een server van E-mergo. De coördinaten worden vervolgens op de server via een script doorgestuurd naar ArcGIS Online (het cloudplatfrom van ESRI). De nieuwe coördinaten worden door ArcGIS Online automatisch op een kaart geprojecteerd en deze kaart wordt in de Qlik Sense app afgebeeld op het werkblad ‘GPS Tracking’. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om near real-time te zien wie waar aan het fietsen is tijdens de tocht naar Lund. Naast het bijhouden van de voortgang tijdens de route naar Lund, is de app ook nu al waardevol. Medewerkers merken dat de app een motiverend effect heeft doordat de trainingsrondes van collega’s worden getoond. Zo zie je precies wat anderen aan het doen zijn ter voorbereiding en wordt je gemotiveerd om zelf ook regelmatig op de fiets te stappen.

lund-emergo-qlik-flat2

Wil jij ook de voortgang in de gaten houden? Volg ons dan op LinkedIn of Twitter