qlik,qlik sense, qlikview, qlik beheer, qlik support, qlik hulp, qlik assistentie, qlik consultancyqlik,qlik sense, qlikview, qlik hulp, qlik assistentie, dashboard design, excel dashboard, dashboard tips,datavisualisatie, qlik ebook, excel,excel dashboard

Excel wordt ook vandaag nog ontzettend veel gebruikt om data op te slaan en te verwerken in datavisualisaties. Het probleem bij dit soort datavisualisaties is dat zij statisch en foutgevoelig kunnen zijn. Doordat deze rapporten interactiviteit missen wordt het lastig om zelf data te kunnen verkennen en nieuwe inzichten te ontdekken.

Visueel overtuigende dashboards

Ad hoc reporting, excel, excel hell, reporting,excell, spreadsheets, dashboard, rapport, rapportageVisueel overtuigende dashboards zijn meer dan een paar mooie diagrammen en grafieken bij elkaar. Het klassieke ‘minder is meer’ is ook hierbij van toepassing. Het kan nuttig zijn om bij het ontwerpen van een dashboard jezelf de volgende vraag te stellen: ‘zijn deze gegevens onmisbaar voor dit dashboard?’ Indien dit niet het geval is, laat dan de gegevens weg. Focus op wat echt belangrijk is.

 

 

Ben je benieuwd hoe je dashboards visueel overtuigend kunt maken?

Download dan hieronder het gratis ebook ‘Meer dan Excel’ en lees 5 tips voor het maken van visueel overtuigende dashboards.

Download het ebook 'Meer dan Excel'

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.