Data analysis is complicated. Visualizations paint the picture. Narratives tell the story

narratives for qlik,narrative science, qlik,qlik sense, qliksense, qlik sence, qlik data storytelling,data discovery,business intelligence,

Qlik is een samenwerking aangegaan met Narrative Science, het bedrijf dat ‘Narratives for Qlik’ heeft uitgebracht. Deze erkende extensie voor Qlik Sense zorgt ervoor dat een tekst geheel dynamisch wordt gegenereerd om jouw datavisualisaties uit te leggen. Daarmee is Narrative Science leider in ‘natural language generation‘. De extensie maakt het mogelijk om met een paar muisklikken een gedetailleerde uitleg bij je visualisatie te krijgen. Deze uitleg past zichzelf dynamisch aan op basis van selecties die in het dashboard worden gemaakt.

Waarom Narratives for Qlik?
Maar waarom is dit van belang? Hebben we niet genoeg aan mooie datavisualisaties? Donald Farmer, Qlik VP Innovatie en Design schreef dat zelfs de beste datavisualisaties 3 beperkingen hebben:

  1. Niet iedereen bekijkt een visualisatie zoals een data analist dit doet. Hierdoor ontstaat een behoefte aan uitleg.
  2. Visualisaties zijn simpel en duidelijk; dit is een van de voornaamste voordelen ervan. Maar dit is tegelijkertijd ook een nadeel omdat er niet wordt uitgelegd wat er gebeurt. Daarom is een verhaal waarin details van de visualisaties worden beschreven uiteraard een handige uitbreiding op je complete visuele overzicht.
  3. Visualisaties vertellen niet het complete verhaal. Ze kunnen niet de context van een menselijk gesprek bevatten, wat in feite de meest fundamentele vorm van samenwerking is voor de mens.[1]

 

Probeer Narratives for Qlik zelf uit in dit demo dashboard van Narrative Science

De voordelen
Met Narratives for Qlik kun je dit proces dus geheel laten automatiseren. Zo wordt het met deze dynamisch aanpassende uitleg nu nóg makkelijker om je bevindingen te presenteren aan anderen. Daarnaast toont de extensie ook tips om meer uit je selecties te halen en ontdekt het patronen in je data. Zoals Narrative Science zelf al zegt “Data analysis is complicated. Visualizations paint the picture. Narratives tell the story”.

 

Download de extensie in de Qlik DataMarket en lees meer over de voordelen!
Download de trial