Nieuw: Qlik Sense April 2019

qlik sense april, qlik sense, qlik sense april 2019,

Qlik Sense April 2019 is beschikbaar! In dit blog bekijken we een aantal nieuwe features zoals Associative Insights, Bullet Chart, nieuwe kaartfunctionaliteit, Qlik Sense enterprise deployments en nog veel meer! Bekijk de nieuwe features en download onderaan de pagina de gratis desktop versie van Qlik Sense April 2019.

6 Nieuwe features

#1 Associative Insights

Een van de belangrijkste veranderingen in Qlik Sense April 2019 is de Associative Insights functie. Deze functie toont Augmented Intelligence (AI) inzichten die onthullen wat er in je gegevens verborgen is en wordt aangedreven door de Qlik-cognitieve engine en de Qlik-associatieve motor. Deze Associatieve inzichten helpen gebruikers om belangrijke, niet-geselecteerde, gegevens te ontdekken en te begrijpen. Bekijk hieronder een voorbeeld van de Associative Insights. Je kunt de video vergroten door op het icoontje rechtsonder te klikken.

 

 

#2 Embedded Analytics

Het was al mogelijk om een Qlik Sense sheet of een losse visualisatie te embedden maar dit proces is nu een stuk makkelijker gemaakt. In Qlik Sense April 2019 het mogelijk om via het hoofdmenu een sheet (‘werkblad’) te embedden en via een klik met de rechtermuisknop kun je ook een losse visualisatie (‘diagram’) embedden.

Werkblad insluiten via het hoofdmenu

Werkblad insluiten via het hoofdmenu

Embed opties voor interactie, selecties, thema en selectiebalk

#3 Eigen achtergrond in Kaartvisualisaties

Het is nu mogelijk om een ​​standaard kaartachtergrond in te stellen voor alle nieuwe kaartgrafieken. Door deze aanpassing kunnen gebruikers nu hun eigen vooraf gedefinieerde achtergrond instellen in plaats van de standaard Qlik-achtergrond. Deze functie biedt betere ondersteuning bij het verwerken van geografische overwegingen zoals omstreden regio’s met politiek gevoelige grenzen maar bijvoorbeeld ook voor het weergeven van belangrijke assets op een plattegrond zoals in het voorbeeld hieronder.

#4 Twee nieuwe visualisaties

Ook deze versie van Qlik Sense bevat weer een Dashboard Bundle. Hier zitten dit keer twee nieuwe visualisaties in: de Bulletgrafiek en de Staaf- en vlakgrafiek. De nieuwe visualisaties vind je in de Editor terug onder ‘Aangepaste Objecten’. De bulletgrafiek is vooral bedoeld voor het weergeven van (de vooruitgang) van een doel. De Staaf- en vlakdiagram is een staafdiagram met de mogelijkheid om overgangseffecten en labels toe te voegen.

Bullet Chart

#5 Qlik Sense Enterprise deployments

Deze versie bevat nieuwe Enterprise SaaS-implementatiemogelijkheden, die op de multi-cloud Kubernetes-architectuur draaien. Hierdoor krijgen gebruikers meer flexibiliteit en kunnen zij kiezen waar Qlik Sense moet worden geïmplementeerd. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen gebruikers apps rechtstreeks in de gehoste SaaS-cloudomgeving van Qlik(Qlik Cloud Services) gebruiken of opnieuw laden. Ook kunnen zij Qlik Sense in hun eigen publieke of private cloudinfrastructuur implementeren met behulp van “Qlik Sense on Kubernetes”. Met de Multi-Cloud functies is een volledige implementatie mogelijk van Qlik Sense Enterprise in de Qlik Cloud (Enterprise SaaS) en Kubernetes. Hierdoor kan Qlik Sense worden uitgevoerd op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en Red Hat.

multicloud, cloud, qlik cloud, qlik sense cloud, qlik sense multicloud, qlik november, qlik june, qlik cloud deployment, qlik deployment, qlik architectuur,

#6 Qlik Dual Use verbeteringen

Qlik Sense April 2019 bevat ondersteuning voor een nieuwe uniforme licentiemogelijkheid(Dual Use), waarmee organisaties zowel QlikView als Qlik Sense kunnen ontgrendelen met één licentiesleutel en gebruik kunnen maken van geïntegreerde koppelingen naar QlikView-apps vanuit (bepaalde) Qlik Sense-omgevingen. De geïntegreerde koppelingen naar QlikView-apps vanuit Qlik Sense biedt gebruikers één plek voor hun eindgebruikers aan om toegang te krijgen tot zowel QlikView- als Qlik Sense-apps. Wil je meer weten hierover? Bekijk dan de Qlik Sense & QlikView datasheet.

Qlik Analytics Tour | 13 juni in Delft

Wil je meer zien van de nieuwste Qlik Sense features zoals Augmented Intelligence en Data Chatbots? Schrijf je dan gratis in voor de Qlik Analytics Tour op 13 juni in Delft. Tijdens deze ochtend(inclusief lunch) ontdek je ontwikkelingen op het gebied van AI en hoor je van Louis de Roo hoe de Inter IKEA Group omgaat met uitdagingen zoals Data Literacy en User Experience (UX).

Info & Registratie