Qlik wederom tussen de leiders in Gartner rapport

gartner magic quadrant for business intelligence and analytics,business intelligence, qlik, qlik software,qlik sense, qlikview, business analytics,e-mergo.nl

Gartner, internationaal leider op het gebied van onderzoek naar informatie technologieën, heeft Qlik voor de 6e keer op een rij uitgeroepen tot een van de leiders van het ‘Magic Quadrant for Business Intelligence en Analytics Platforms’. Qlik is hierbij een koploper in completeness of vision en ability to exectute.

gartner,bi,business intelligence,gartner magic quadrant,qlik,qlikivew,qlik sense, bi tools, business intelligence and analytics platforms,e-mergo.nl

 

De Magic Quadrant voor 2016 ziet er opmerkelijk anders uit dan in de voorgaande jaren. James Fisher, Qlik VP Global Product Marketing, vertelt dat er duidelijk een verschuiving is van gecentraliseerde IT ontwikkelomgeving naar een omgeving waarbij ontwikkelt wordt met en door de business. Hierbij verschuift BI van ‘rapporteren met een beetje analyse’ naar ‘analyse met een beetje rapporteren’ [1]. Dit jaar werd het Quadrant gedomineerd door BI vendors waar gebruiksgemak en behendigheid in combinatie met governance de boventoon voerde. Zodoende is Qlik in het Quadrant voor 2016 nog verder gepositioneerd als leider op BI gebied.


Verder vertelt Gartner in het 2016 Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms het volgende over Qlik:

  • Qlik wordt goed beoordeeld voor gebruiksgemak, complexiteit van analyses en bedrijfsvoordelen. In vergelijking met Tableau en Microsoft scoort Qlik velen malen hoger op de complexiteit van analyses. Volgens Gartner komt dit door Qlik’s vermogen om meerdere databronnen te ontsluiten, robuuste calculatie engine en associatieve filter-en zoekmogelijkheden.
  • Qlik scoorde het hoogst op het gebied van ‘user enablement’. Dit komt doordat Qlik en haar partners veel aanbieden op het gebied van trainingen, webinars en tutorials. Daarnaast beschikt Qlik over een zeer hechte community van ontwikkelaars waar veel van elkaar geleerd kan worden. Als Qlik Elite Partner draagt E-mergo hier ook aan bij door verschillende Qlik workshops te geven.
  • Gartner vertelt dat gebruiksgemak, functionaliteit en performance de voornaamste redenen zijn dat klanten voor Qlik kiezen.
  • Het indrukwekkende partner netwerk van Qlik is een belangrijk ingrediënt geweest in het verzekeren van klantensuccessen. Door de grote hoeveelheid partners en de partner enablement mogelijkheden wordt het makkelijker om klanten te assisteren.

 

Download Qlik Sense

Wil je meer van het Magic Quadrant lezen? Download dan het rapport door onderstaand formulier in te vullen.