Ga aan de slag met Qlik Sense

Download hiernaast de Qlik Sense zelfstudie. Deze zelfstudie bestaat uit vier delen. Om te beginnen met de cursus is toegang tot Qlik Sense nodig. Dit kan je bestaande omgeving zijn of Qlik Sense Desktop.

Deel 1: Beginning with the Basics

Deel 1 bestaat uit een uitgebreid instructieboek en een voorbeeld dashboard (QVF bestand). In dit deel leer je hoe Qlik Sense werkt, wat views, dimensies en metingen zijn en hoe je selecties maakt.

Deel 2: Buidling an App

Deel 2 bestaat uit een uitgebreid instructieboek en brondata in de vorm van 4 excelbestanden. In dit deel leer je data inladen, dashboards ontwerpen, visualisaties maken en data storytelling. Tot slot leer je hoe je visualisaties, dimensies en metingen makkelijk opnieuw kunt gebruiken met master items.

Deel 3: Scripting for beginners

Ga aan de slag met de basisbeginselen van scripting om gegevens in Qlik Sense te kunnen laden en manipuleren. Hierbij wordt aangenomen dat je bekend bent met de basisprincipes van Qlik Sense(uit de vorige delen). Je weet hoe je selecties moet maken en hoe je de resultaten hiervan kunt interpreteren. In dit deel leer je: data laden, scripts bewerken en gegevens transformeren.

Deel 4: Next steps in Scripting

Nadat je de basisbeginselen van het scripten hebt geleerd, is het tijd om over te gaan naar een aantal meer geavanceerde scripting in Qlik Sense. In dit deel leer je: scripts bewerken, gegevens transformeren, data-opschoning, hiërarchische gegevens en ‘dollar-sign expansions’.

Download de cursus (Qlik Sense)  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.