QlikView 12 is beschikbaar: Ontdek de 6 belangrijkste verschillen

qlikview,qlikview 12, qlikview mobiel,qlikview mobile

Gister liet Qlik weten dat de nieuwe versie van QlikView na het lange wachten eindelijk beschikbaar is. De Guided Analytics zijn al jaren favoriet bij bedrijven door het gemak van gebruik en de associatieve ervaring. Het is niet voor niets dat Schiphol, Eneco en VolkerWessels de software hebben ingeschakeld om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Inmidels zijn we al aangekomen op de 12e versie van de software, daarom legt E-mergo uit wat er allemaal nieuw is.

 

1 QIX (Qlik Data Indexing) engine vernieuwd
QlikView draait op dezelfde nieuwe versie van de QIX engine waar ook Qlik Sense gebruik van maakt. Doordat beide op dezelfde engine draaien wordt het makkelijker om datamodellen uit te wisselen. Door deze verandering draaien alle Qlik producten nu op dezelde motor.

2 Mobiel gebruik 
QlikView 12 is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Waar voorheen tijdens het ontwerpproces veel rekening mee gehouden moest worden, is nu iets wat automatisch gebeurt. QlikView kan eindelijk moeiteloos geopend worden op alle devices, waaronder hybride devices, tablets en smartphones.

qlikview,qlikview 12, qlikview mobiel,qlikview mobile

3 DataMarket integratie
QlikView 12 heeft Qlik DataMarket geïntegreerd. Dit betekent voor gebruikers toegang tot een grote bibliotheek met externe data.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan data over weersomstandigheden in de wereld. Deze data kan je afzetten tegen eigen data om context te creëren; om bijvoorbeeld de invloed van weer op verkoopcijfers te analyseren. Qlik is de enige Business Intelligence leverancier die gebruikers toegang geeft tot zo’n externe bibliotheek van data. Toegang kan gratis of betaald, waarbij de betaalde versie meer data beschikbaar stelt door middel van een abonnement (data-as-a-service).

QlikView 12 & DataMarket

4 Verbindingen met webservices
Een RESTful API-connector is in QlikView 12 geïntegreerd wat betekent dat QlikView eenvoudig verbonden kan worden aan webdiensten die draaien op RESTful API. Zo kunnen sociale netwerken, CMS systemen en andere internetdiensten verbonden worden aan QlikView. Externe connectoren en add-ons zijn hiervoor dus niet langer noodzakelijk.

5 Clustering 
De nieuwe versie van QlikView heeft een verbeterde schaalbaarheid waardoor er meer nodes in één cluster gebruikt kunnen worden. Hierdoor presteert QlikView beter, met name voor organisaties met meerdere eindgebruikers en nodes. Taken kunnen zo effectiever worden verdeeld tussen de beschikbare servers; wat inhoudt dat meer gebruikers meer QV dashboards kunnen openen.

6 Security
QlikView heeft de security aangepast aan de hand van de laatste best practices op dit gebied. Zo is de encryptie verbeterd en is het gehele encryptieproces geoptimaliseerd. De security is gehard zodat het voldoet aan eisen van onder andere defensie-en overheidsinstellingen.

Bekijk het introductiefilmpje

 

Bekijk de QlikView cases

Cases