Waarom 2021 het jaar van low-code is…

Low code, low-code, mendix, power apps, microsoft,app development, applicatie

Onlangs zijn Johan den Haan, Mendix CTO en Gordon Van Huizen, Mendic vice president of platform strategy, door InsideBigData geïnterviewd voor het artikel ‘Why 2021 is The Year of Low-Code’. Dit artikel sluit goed aan op de visie van E-mergo op low-code. Onze eigen low-code specialist Kees Miedema heeft daarom een aantal inzichten uit dit artikel voor je op een rij gezet.

De druk wordt opgevoerd

Om aan de eisen en wensen van klanten, de markt, wet- en regelgeving en je medewerkers te blijven voldoen moet je als organisatie continu mee bewegen en dat faciliteren. Die dynamiek vergt veel van de bijbehorende IT-ondersteuning, digitalisering en automatisering. Daar komen nu al maanden de gevolgen van Corona bij zoals uitdagingen van thuiswerken, in contact blijven, en binding houden met je klanten en andere partijen in je keten.

Snel en agile kunnen reageren is al langer de waarde van low-code softwareontwikkeling die ervaren wordt en dat is in 2020 alleen maar versterkt. Het heeft vele organisaties die low-code gebruiken geholpen. En zorgt ervoor dat meer en meer handmatige processen of verouderde applicaties met low-code passend gedigitaliseerd worden. Maar in 2021 gaat het nog een stap verder zoals je kunt lezen in het artikel op InsideBigData.com waar Mendix haar visie verwoord. Het gaat in 2021 meer en meer om het totaal van data integratie, data insights en multi-experiences ten behoeve van optimalere processen, klantervaringen en innovaties. Wij delen die visie op vele punten en lichten er daarom twee voor je uit.

#1 Maak data beschikbaar

Maak eerst data uit je organisatie beschikbaar (vergeet daarbij je data uit IoT-toepassingen niet), ontdek vervolgens de inzichten en benut het daarna ook echt door het direct te gebruiken in doelgerichte low-code applicatie. Je business kan als geen ander aangeven waar verbeteringen en behoeftes zitten of ontstaan als ze weten welke data en inzichten er zijn.

#2 Holistische aanpak

Benader en digitaliseer je doelgerichte low-code applicaties op een holistische wijze. Durf over afdelingen, functies, deelprocessen en bestaande systemen heen te kijken bij het realiseren van je business applicaties met low-code. Op deze manier kun je veel meer impact maken op je klant- en medewerker ervaringen. En dat kan prima in een aantal beheerste stappen.

Meer weten?

Wij staan als E-mergo altijd klaar om onze klanten te inspireren en informeren. Neem daarom gerust contact met ons op om over impactvolle low-code oplossingen te sparren.

Geschreven door Kees Miedema
Accountmanager Low-code oplossingen
E-mergo

 

Dit artikel is geïnspireerd door https://insidebigdata.com/2021/01/09/why-2021-is-the-year-of-low-code/