De case voor Rijk Zwaan

Rijk Zwaan kwam met een aantal punten die zij graag in een business intelligence oplossing wilden zien. Hierbij stond één doel centraal: de tevredenheid van de business over de reponsetijden van de BI-afdeling verhogen.

Het Resultaat

Hogere tevredenheid

Met de self-service BI-oplossing van Qlik heeft iedereen toegang tot de voor haar relevante data, om deze zelfstandig te analyseren. Door innovatieve koppelingen van data zijn nieuwe inzichten en vergelijkingsmogelijkheden gecreëerd die voorheen niet eenvoudig inzichtelijk waren. Hierdoor is een hogere tevredenheid van de business ontstaan.

Snel resultaat

  • Binnen 5 dagen was de eerste QlikView applicatie ‘Planning & Realisatie’geproduceerd
  • Het tempo van creatie en analyse in QlikView maakt het mogelijk om snel trends te signaleren. Dit leidt tot een verbetering van de productie-efficiëntie
  • Terugverdientijd is minder dan 12 maanden door besparingen op Cognos licenties & beheerskosten en door kortere analysetijden voor analisten.

Betere kwaliteit van data

Door QlikView te gebruiken wordt één versie van de waarheid gecreëerd doordat alle databronnen-en systemen in een applicatie worden verbonden. Daarnaast maakt QlikView het goedkoper en gemakkelijker om data te analyseren en bekijken. Dit verbeterd uiteraard de inzichten in de data.

De inzichten in de data die we met QlikView krijgen, gecombineerd met de intuïtieve analysemogelijkheden, zorgen er mede voor dat we efficiënter produceren en de kwaliteit nog verder verhogen

Martijn Vervoort

Project Advisor Business, Rijk Zwaan

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.