Voordelen van low-code

  • Snel en efficiënt: Werken met low-code app development tools vermindert de ontwikkeltijd aanzienlijk en versnelt de time-to-market van applicaties.
  • Lagere kosten en minder onderhoud: Door de visuele manier van ontwikkelen kun je sneller bouwen en kost het maken van een applicatie veel minder kostbare tijd. Minder handgeschreven code en automatische validaties tijdens het bouwen leiden bovendien tot minder bugs en minimaliseren onderhoud 
  • Flexibel en schaalbaar: Low-code ontwikkelplatforms zijn flexibel door snel aanpasbare visuele modellering en herbruikbare componenten. De apps zijn schaalbaar doordat ze makkelijker kunnen meegroeien met nieuwe functionaliteit, toenemend gebruik en meer data.
low-code-developers
  • Veilig en duurzaam: Veel organisaties maken voor bedrijfskritische processen gebruik van schaduw-IT oplossingen met alle veiligheidsrisico’s van dien. Low-code biedt hier een veilig en duurzaam alternatief voor.
  • Minder complex en foutgevoelig: Low-code tools vereenvoudigen het ontwikkelingsproces door de visuele drag-and-drop gebruikersinterface. De tools automatiseren daarnaast allerlei taken die normaliter handmatig gedaan moeten worden. Hierdoor wordt applicatieontwikkeling veel minder foutgevoelig.
  • Toegankelijkheid en samenwerking: Doordat low-code toegankelijker is dan traditioneel ontwikkelen brengt het business en IT dichter bij elkaar. Doelen en behoeften kunnen zo beter op elkaar afgestemd worden. Daarnaast kunnen IT-ontwikkelaars en eindgebruikers (na het volgen van een training) samen aan de slag met het bouwen van applicaties met low-code.

Klanten waar we trots op zijn

Eindeloze mogelijkheden

Door de vele voordelen is het geen wonder dat low-code applicatie ontwikkeling enorm groeit. Gartner voorspelde in 2019 al dat low-code razendsnel geadopteerd zouden worden en in 2022 werd opnieuw een enorm groei voorspeld. De grootste drijver van deze groei is het onbegrensde aantal mogelijkheden voor waardevolle low-code applicaties. Wil je weten hoe je waarde kunt creëren met low-code voor jouw organisatie? Lees dan ons Ebook: de kracht van low-code.

vraag het Ebook aan

Qlik, Power BI, Qlik Sense, QlikView, Analytics, Data Analytics, e-mergo.nl

Hoe start ik met low-code?

Eindeloze mogelijkheden betekenen ook veel keuzes. Alles staat of valt met een goed plan. Start daarom met een App in a Day sessie waarbij je behoeftes, uitdagingen en doelen concreet gemaakt worden. Na een dag heb jij een uitgewerkte use case, een concept roadmap en een klikbaar prototype van de applicatie, zodat je gericht en beheerst aan de slag kunt.

Lees hier hoe we dit aanpakken

Case – Wood Loop app CBM

E-mergo heeft in samenwerking met CBM de Wood Loop app ontwikkeld in Mendix. De Wood Loop app maakt het mogelijk voor elke houtverwerker, retailer of producent om MDF en spaanplaat gemakkelijk én betaalbaar te recyclen. De app verbindt meubelmakers en houtleveranciers in de keten en ondersteunt het houtafvalproces digitaal. Het doel van deze app is om het recyclen van houtafval in de keten van meubelmakers te vereenvoudigen zodat uiteindelijk na 2050 alleen nog circulair geproduceerd wordt.

Lees de volledig case hier


cbm, wood loop

mendix, power-apps-voorbeeld

Mendix & Power Apps

Mendix en Power Apps staan beide als low-code platforms zeer hoog aanschreven door oa. Gartner en Forrester. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Zo biedt Mendix meer geavanceerde mogelijkheden voor maatwerk en integratie met bestaande systemen, terwijl Power Apps uitblinkt in naadloze samenwerking met andere Microsoft-producten. Uiteindelijk zijn de specifieke wensen, behoeftes en uitdagingen per organisatie of project het belangrijkste in de overweging om voor een bepaald low-code platform te kiezen. Meer weten over Power apps en Mendix?

Ontdek Mendix  Ontdek Power Apps  Ontdek de verschillen

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.