Data-driven tips: nauwkeurigheid

Op nummer vier van de data-driven tips voor 2023 staat nauwkeurigheid. In dit blog vertelt Data Strategy Leader Louis de Roo je meer over hoe de nauwkeurigheid van je data er uiteindelijk voor zorgt dat je betere beslissingen kunt maken.
Lees verder

Nieuw: Qlik Sense Enterprise May 2023

Sinds de focus van Qlik Sense vooral op de SaaS variant ligt, gaan de ontwikkelingen ontzettend hard. Er worden vrijwel elke week nieuwe features, functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd in Qlik Sense Cloud, die daar direct te gebruiken zijn. Veel van deze verbeteringen worden vier keer per jaar ook gebundeld uitgebracht als een nieuwe release voor Qlik Sense Enterprise op Windows. Zo ook deze maand, waarin we met de May 2023 release een goed moment hebben om eens stil te staan bij de nieuwste features waar wij enthousiast van worden. Business Intelligence consultant Stijn Verhoeff vertelt je er meer over in het blog.
Lees verder

QlikWorld 2023 Highlights

Afgelopen april was het dan eindelijk zo ver, de eerste fysieke QlikWorld sinds 2020. Ditmaal werd de jaarlijkse samenkomst van Qlik, partners, klanten en andere Qlik enthousiastelingen georganiseerd in Las Vegas. Spektakel gegarandeerd, des te meer omdat deze editie ook nog eens samen viel met het 30 jarig bestaan van Qlik (in 1993 opgericht als “QuikView”). In dit blog neemt Senior Consultant Lennaert van den Brink je mee in wat volgens hem de highlighst zijn van deze 2023 editie.
Lees verder

ChatGPT & Power BI

De introductie van ChatGPT eind 2022 heeft geleid tot een overvloed aan interesse en ontwikkelingen. Ook bij het werken met data kan dit een revolutionaire ontwikkeling blijken, maar versie 3.5 is nog niet zo ver dat het volledig autonoom BI rapportages kan creëren. Dus de vraag is op dit moment hoe je deze chatbot in je voordeel kunt gebruiken. Na ons artikel over ChatGPT als copiloot bij Qlik Sense, staat in dit artikel Microsoft Power BI centraal. Onze Business Intelligence consultant Martin Memelink zoekt het voor je uit.
Lees verder

Data-driven tips: terugkijken

Op nummer drie van de data-driven tips voor 2023 staat terugkijken. In dit blog vertelt Data Strategy Leader Louis de Roo je meer over de nadelen van alleen maar terugkijken en hoe leading KPI's je hiermee kunnen helpen. 
Lees verder