Nieuw: Qlik Sense September 2020

De zomer loopt alweer bijna op z’n einde en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Qlik Sense release: Qlik Sense September 2020! In dit blog nemen we je mee door de top 10 veranderingen in deze versie.
Lees verder

Zo stel je Multi-Factor Authenticatie in voor Mendix Apps (3 stappen)

Multi-Factor Authenticatie, ook wel bekend onder de naam 2Factor Authentication(2FA), is een veelgebruikte manier om digitale gegevens veilig te stellen. In plaats van gebruik te maken van enkel een gebruikersnaam en wachtwoord wordt hierbij een tweede beveiligingslaag toegevoegd. Om deze laag toe te voegen aan een Mendix applicatie heeft E-mergo een App Store Module gemaakt. In dit blog leggen we kort uit hoe multi-factor authenticatie werkt en hoe je in 3 stappen de Module kunt gebruiken. Deze uitleg is geschikt voor zowel ontwikkelaars als voor de applicatiebeheerder.
Lees verder

De gouden driehoek: Azure, TimeXtender en Power BI

Binnen de BI bestaat veel software waar je voor kunt kiezen. Bij E-mergo zijn wij overtuigd dat wanneer je Power BI gebruikt er een ideale combinatie bestaat van BI, Cloud en Data Warehouse tools. Deze combinatie bestaat uit Power BI, Azure en TimeXtender en noemen wij de ‘gouden driehoek’. In dit blog lees je meer over deze drie, hoe ze samenwerken en waarom wij het een ideale combinatie vinden.
Lees verder

Statistiek valkuil #4: Zuivere steekproef

In deze serie blogs bespreken we een aantal veel voorkomende valkuilen op het gebied van statistiek én geven we je concrete tips om deze te omzeilen. In het vierde en laatste blog van deze serie bespreken we 'Zuivere Steekproef'.
Lees verder

Statistiek valkuil #3: Correlatie vs. Causatie

In deze serie blogs bespreken we een aantal veel voorkomende valkuilen op het gebied van statistiek én geven we je concrete tips om deze te omzeilen. In het derde blog van deze serie bespreken we 'Correlatie vs. Causatie'.
Lees verder