Citizen development met low-code: negeren of omarmen?

Uit recent onderzoek van IDC is gebleken dat in 2025 het wereldwijde tekort aan softwareontwikkelaars uitkomt op 4 miljoen mensen. Aan de andere kant zien we een groeiende vraag naar IT-oplossingen gericht op digitalisering en automatisering. Voor veel organisaties is software zelfs van strategisch belang geworden. Citizen development met low-code kan uitkomst bieden. Wat is citizen development precies en wat zijn de voordelen ervan voor een organisatie? Zijn er ook nadelen of risico’s? Wat hebben citizen developers nodig om succesvol te zijn in hun werk? Deze vragen worden in dit blog beantwoord.
Lees verder

Voorspel de toekomst met Qlik AutoML

De heilige graal voor ieder bedrijf dat met data aan de slag gaat is het voorspellen van de toekomsten daarop kunnen acteren. Het is de hoogste trede van de Gartner ladder voor volwassenheid op het gebied van data-analyse. Tot voor kort was Qlik vooral geschikt voor het ondersteunen van de eerste twee trappen van de ladder. Dat was tot Qlik in september van dit jaar AutoML beschikbaar maakte binnen het Cloud platform. Met AutoML zien we wederom een eerdere aqcuisitie, die van Big Squid, terugkomen als geïntegreerde functionaliteit. In dit blog legt senior consultant Lennaert je uit hoe Qlik AutoML precies werkt.
Lees verder

Nieuwe prijzen TimeXtender

TimeXtender zal per vandaag haar prijzen aanpassen en in een meer consumption-based model gieten. We zien in de markt dat dit steeds gangbaarder is, maar TimeXtender zou TimeXtender niet zijn als ze ook dit niet zo simpel mogelijk zouden houden. Het doel is om zo een meer passend model te hebben voor iedere organisatie en zo beter bij te kunnen dragen aan het gemak om je data ten volle te kunnen benutten. In dit blog leggen we het nieuwe prijsmodel aan je uit.
Lees verder

Rijk Zwaan spreker bij QlikWorld Tour in Delft

Twee jaar kon het niet doorgaan, maar dit jaar is het dan eindelijk zover! Met trots kondigen wij aan dat we dit jaar de QlikWorld Tour organiseren in Delft. Speciaal voor dit evenement komt Rick van Zijl, Project Advisor Data Solutions bij Rijk Zwaan, spreken over welke voordelen zij halen uit het Qlik Active Intelligence Platform. De plekken zijn beperkt dus wacht niet te lang en schrijf je vandaag nog in!
Lees verder

Datadriven finance: De last van de remmende voorsprong?

Veel bedrijven denken dat hun finance afdeling voorop loopt in het werken met data. Maar is dit eigenlijk wel zo? In veel gevallen blijkt dat de finance afdeling eigenlijk nauwelijks datagedreven werkt. In dit blog vertelt Louis de Roo je meer over datagedreven werken binnen finance.
Lees verder