Qlik Connect 2024: een vooruitblik

Van 3 tot 5 juni is het weer zover, van over de hele wereld komen Qlik partners, klanten en andere Qlik aficionado’s samen om de nieuwste nieuwtjes te horen en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar is de locatie Orlando, onder andere bekend om zijn attractie parken. Niet ontoepasselijk, want we kunnen een achtbaan verwachten aan spectaculaire aankondigingen en inspirerende sessies. In dit blog blikt senior consultant Lennaert van den Brik vooruit op de top 4 ontwikkelingen die hij in ieder geval in de gaten gaat houden.
Lees verder

Hoe vind je “code smells” in TimeXtender?

Het is volop lente en dat is een goed moment voor een voorjaarsschoonmaak van je TimeXtender implementaties. In deze serie blogs zoomt Senior TimeXtender Consultant Ruairidh Smith in op typische zaken die je kan verbeteren, zeker voor langlopende implementaties of implementaties die door meerdere ontwikkelaars worden opgezet. Dit zijn zaken die meestal als “details” worden gezien die minder belangrijk zijn dan het opleveren van nieuwe data. In deze tweede editie gaan we iets minder de technische diepte in en kijken we naar functionaliteit binnen TimeXtender die je helpt om “code smells” te vinden. Code smell is een term uit software-engineering die refereert aan stukken code die verbetering kunnen gebruiken via refactoring. In data warehousing is het equivalent het zoeken naar aanwijzingen die wijzen in de richting van efficiency- of begrijpbaarheids-verbeteringen.
Lees verder

Hoe maak je een dashboard template?

In de wereld van Business Intelligence (BI) en consultancy is het bouwen van templates voor dashboards voor intern- of klantgebruik cruciaal maar vaak onderschat. Een template is een vooraf gedefinieerd design dat wordt gebruikt voor consistentie van lay-out, visualisaties, kleurengebruik en opmaakinstellingen zoals lettertype, font, grootte etc. die op nieuwe dashboards kunnen worden toegepast. In dit blog beschrijven we 4 stappen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een eigen template.
Lees verder

Data 101: Datakwaliteit

In deze reeks Data 101 blogs leggen we je elke keer uit wat een bepaald begrip in de datawereld nou eigenlijk betekent. Deze keer hebben we het over 'datakwaliteit'. Datakwaliteit is van cruciaal belang voor organisaties waar data een drijvende kracht is achter besluitvorming en strategieën. In dit blog leggen we je uit wat datakwaliteit is, hoe je het meet en waarom het zo belangrijk is.
Lees verder

Het TimeXtender Monitoring Dashboard

Om de continuïteit van een TimeXtender omgeving te verbeteren is het handig om over een dashboard te beschikken dat specifiek ontworpen is voor het monitoren van deze omgeving. Op deze manier voorkom je issues en incidenten. Daarom heeft E-mergo het TimeXtender Monitoring Dashboard ontwikkelt. In dit blog vertelt supportmanager Calvin Bergkamp je meer over dit dashboard.
Lees verder