Statistiek valkuil #2: Geaggregeerde data

In deze serie blogs bespreken we een aantal veel voorkomende valkuilen op het gebied van statistiek én geven we je concrete tips om deze te omzeilen. In het tweede blog van deze serie bespreken we 'Geaggregeerde data'.
Lees verder

Wat is een Datastrategie?

De laatste tijd hoor je de term steeds vaker: datastrategie. Maar wat is een datastrategie dan eigenlijk? En wat heb je er aan? Is datastrategie een hype of een noodzakelijke stap in de groei van je bedrijf? In dit blog proberen we je antwoord te geven op de vragen die je nooit durfde te stellen over datastrategieën.
Lees verder

De E-mergo Tools Bundle voor Qlik Sense

Met de keuze voor Qlik Sense beschikken gebruikers over een BI platform dat meer mogelijk maakt dan wat je out-of-the-box aantreft. Rondom Qlik Sense bestaat namelijk een ecosysteem van extensies en thema’s waarmee de functionaliteit van de software kan worden uitgebreid. Om precies dit te doen presenteert E-mergo nu de 'E-mergo Tools Bundle'. Dit is een set van extensies die ons en onze klanten helpt om meer uit Qlik Sense te halen.
Lees verder

Statistiek valkuil #1: Cherry Picking

In deze serie blogs bespreken we een aantal veel voorkomende valkuilen op het gebied van statistiek en geven we je concrete tips om ze te omzeilen. In het eerste blog van deze serie bespreken we 'Cherry Picking'.
Lees verder

Nieuw: Qlik Sense June 2020

Het lijkt wel gisteren dat wij de Qlik Sense release van april met jullie mochten delen maar toch is het nu alweer tijd voor Qlik Sense June 2020! In dit blog nemen we je mee door onze top 10 veranderingen in Qlik Sense.
Lees verder

De CompanyWatch Toolkit

In dit blog nemen we jullie mee in een interessante use case waarbij Qlik en Mendix aan te pas zijn gekomen. Samen met onze opdrachtgever CompanyWatch hebben wij een applicatie ontwikkeld voor de accountancymarkt waarbij Qlik Sense geïntegreerd wordt in een Mendix applicatie en tegelijkertijd Mendix fungeert als databron voor een Qlik Sense dashboard. Lees snel verder waarom en hoe wij dit gedaan hebben.
Lees verder