De voordelen van datagedreven werken

Data is overal en heeft impact op de manier hoe we werken. Maar waarom zou jouw organisatie data driven moeten zijn? En wat kan het voor waarde opleveren? Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je opgesomd:

  • Van (onderbuik)gevoel naar feiten: Je kunt beslissingen beter onderbouwen
  • Werk slimmer en sneller: Bespaar tijd en kosten door processen te automatiseren met data
  • Meer controle over je processen: Ontdek patronen en voorspel prestaties/gedrag
  • Creëer meer waarde: Vindt nieuwe verdienmodellen of vermarkt je dataproducten

Hoe start ik met datagedreven werken

Een datagedreven organisatie vraagt toewijding en focus van de hele organisatie. Het is niet alleen de juiste data uit je systemen kunnen halen, maar ook een omslag in de manier van werken. Jouw medewerkers staan hierbij centraal. Zij zijn de drijvende kracht achter datagedreven werken. Je kunt immers over veel data beschikken, maar het is belangrijk dat de inzichten terecht komen bij de juiste personen in je organisatie.

Een constante reis naar verbetering

Het is belangrijk om te realiseren dat datagedreven werken geen eindbestemming is maar een constante reis naar verbetering. Elke ontwikkeling die je doorvoert geeft je data en inzichten waarmee je weer opnieuw kunt verbeteren. Alle nieuwe informatie geeft je vervolgens weer een steeds beter beeld van je eigen organisatie, je klantwensen en je producten. Zo kun je slimmer en sneller gaan werken.

Case: Veritas Petroleum Services

Veritas Petroleum Services (VPS) bezitte een enorme hoeveelheid data over de kwaliteit van brandstoffen voor zeeschepen. Ze wilden deze schat aan data beter inzetten. Daarom creëerden ze met hulp van E-mergo een nieuw product waarmee klanten wereldwijd inzicht kregen in de brandstofkwaliteit van havens. Daarmee kunnen de monteurs aan boord kiezen voor de brandstof die het meeste energie geeft en het minste onderhoud oplevert. Benieuwd hoe ze dit hebben aangepakt?

Check de case

In 7 stappen datagedreven werken

Ons doel is om datagedreven werken voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom hebben wij een 7-stappenplan gedefinieerd. Met deze aanpak willen we organisaties in staat stellen om volledig autonoom datagedreven te werken. E-mergo kan ondersteunen in elke stap met workshops, advies, trainingen en passende oplossingen zoals een Datastrategie sessie, KPI Workshop of een App in a Day sessie. Meer weten over onze aanpak? Bekijk dan eens ons ebook en leer hoe jij kan starten met datagedreven werken.

Ebook: Datagedreven werken in 7 stappen

Ga aan de slag met datagedreven werken

Wil je starten met het datagedreven werken? Of wil je dit binnen je organisatie verbeteren? Vraag dan een intakegesprek aan via dit formulier.

Contactformulier  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.