E-mergo & CBM, samen circulair!

De Nederlandse meubelsector legt een flink beslag op de natuurlijke grondstof hout. Jaarlijks wordt er zo’n 635 kiloton hout verbruikt. Helaas gaat 20% hiervan tijdens het productieproces verloren en het leeuwendeel betreft MDF en spaanplaat. Dit verlies kan worden teruggebracht als de recycling van houtafval grootschaliger, makkelijker, zuiverder en efficiënter wordt georganiseerd. Daarom is CBM het Wood Loop initiatief gestart. Wood loop is een innovatieve organisatie die elke houtverwerker, retailer en plaatmateriaal-producent in staat stelt om MDF en spaanplaat gemakkelijk én betaalbaar te recyclen.

Het Resultaat

Mendix

Er is gekozen om low-code tool Mendix te gebruiken om deze oplossing te maken. Met low-code kunnen developers applicaties bouwen door middel van visueel modelleren. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkeling van een app beheerster, flexibeler en veel sneller gaat dan het zelf ontwikkelen met traditionele codering.

De Wood Loop App

De app verbindt de meubelmakers en houtleveranciers in de keten met elkaar en ondersteunt het gehele houtafvalproces digitaal. Bij het inloggen herkent de app welke rol een gebruiker heeft. Op basis van de rol worden dan de juiste pagina’s en functionaliteiten getoond.

Keten circulair maken

De volle kratten worden gewogen om de zuivere massa van het houtafval te bepalen. Dit is een essentiële bijdrage om de keten circulair te maken. Per meubelmaker wordt de persoonlijke bijdrage in CO2 besparing bijgehouden. Bovendien heeft CBM het inzicht in de data van de gehele keten.

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.