Chugoku krijgt zicht op nieuwe verkoopkansen door data slim te combineren in Qlik Sense

In 2017 startte Chugoku Marine Paints een zoektocht naar een geschikte Business Intelligence (BI) tool nadat zij merkte dat dat de huidige situatie niet meer werkbaar begon te worden. Inmiddels hebben ze een aantal dashboards in Qlik Sense waar ze erg tevreden over zijn. De dashboards worden dagelijks gebruikt en zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse processen van Chugoku.

Het Resultaat

Meer inzicht verkregen

Chugoku heeft meer inzicht gekregen in slow moving/dead stock. Ze kunnen nu tijdig inzien wanneer de verf over de datum is waardoor ze eerder actie kunnen ondernemen.

Beheer van voorraad gaat beter

Chugoku kan door het gemaakte dashboard nu gemakkelijker inzichtelijk krijgen welke voorraad over datum is en welke niet. Zo kunnen makkelijker gepaste acties worden verzonnen.

Data makkelijk beschikbaar

Chugoku kan snel alle data vinden en bekijken en indien nodig gemakkelijk analyses op uitvoeren. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

In het verleden werd verf die over de datum was altijd opnieuw gekeurd. Door de inzichten uit het dashboard in de voorraad is dit nu niet meer nodig, we herkeuren alleen nog als er door een klant specifiek om een product gevraagd wordt. Indien het product over de datum is en er ook geen vraag meer naar is blijft het staan voor de doorverkoop of afvoer.

Sander Koole

Manager Technology

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.