Met CompanyWatch krijgt de accountant meer tijd voor advisering

CompanyWatch zag mogelijkheden om accountants verder te ondersteunen in het geven van data-gedreven advies. Het werd voor hen duidelijk dat accountants nu veel werk doen dat binnen een aantal jaren volledig geautomatiseerd zal worden. Vanuit deze realisatie ontstond een idee voor een applicatie om dit mogelijk te maken. In de applicatie wilde CompanyWatch diverse tools aanbieden en een aantal processen automatiseren waardoor accountants beter en sneller advies aan klanten zouden kunnen geven.

Het Resultaat

Hybride oplossing

Dankzij de hybride oplossing beschikt CompanyWatch over het beste van Mendix en Qlik. Alle invoer van data en de navigatie door de app wordt in Mendix gedaan, terwijl het berekenen en visualiseren van de data weer in Qlik Sense wordt bewerkstelligd.

Tijdbesparing

• Herhaaldelijke en tijdrovende taken worden geautomatiseerd
• Adviseurs kunnen gelijk aan de slag met het adviseren
• Er wordt per jaar zo’n 200 uur bespaard per financieel adviseur, op dataverzameling, genereren van rapporten en het werken met Excel
• Accountants kunnen meer facturabele advies-uren maken

Financiersmarkt

De applicatie biedt veel voordelen voor de financiersmarkt. Met de financiersmarkt worden ook wel kleine bancaire instellingen, intermediaire financiers en financiële instellingen met financiële adviseurs in dienst bedoeld. Zij kunnen met de applicatie van CompanyWatch makkelijker hun risico’s managen.

Het unieke aan de Toolkit is dat, ongeacht het boekhoudpakket van de MKB klant, de adviseur de data toch met elkaar kan vergelijken én daardoor beter kan adviseren. De adviseur hoeft dus niet meer los de boekhoudpakketten in te duiken. De data wordt automatisch elke maand klaargezet, zodat hij of zij hier direct mee aan de slag kan. Hiermee faciliteert CompanyWatch accountants en financiële adviseurs direct in het maken van de stap van rapporteren naar adviseren. Het foutgevoelige traject van data verzamelen, data analyseren, het aan elkaar knopen van tabellen, is hiermee verleden tijd.

Leendert-Jan Roos

Algemeen directeur & medeoprichter van CompanyWatch

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.