De case voor Connexxion

De uitdaging voor Connexxion is het bieden van transparantie door middel van dagelijks real-time inzicht in de volledige operatie rondom het leerlingenvervoer aan de gemeente Amsterdam. De oplossing hiervoor was een QlikView dashboard. Met QlikView wordt data uit de board computers vanuit de taxi’s en data uit het centrale vervoerspakket van Connexxion real-time ontsloten, gekoppeld en gevisualiseerd in de QlikView applicatie Leerlingenvervoer Amsterdam. GPS-data is gekoppeld aan stiptheid, chauffeurs, klachten, afmeldingen, loosmeldingen, reistijd, aankomsttijden en actieve passagiers.

Het Resultaat

Vermindering manuren

Vermindering van het aantal manuren omdat het handmatig samenstellen (Connexxion) en doornemen (gemeente) van Excel rapportages niet langer noodzakelijk is.

Alles in één applicatie

Vandaag de dag werken zowel de planningsafdeling van Connexxion als een aantal specifiek hiertoe aangewezen leden van het team Leerlingenvervoer van de gemeente met de QlikView toepassing Leerlingenvervoer Amsterdam. GPS-data vanuit de taxi’s wordt real-time gevisualiseerd en is te koppelen aan chauffeurs, klachten, afmeldingen, loosmeldingen, reistijd, stiptheid, aankomsttijden en actieve passagiers.

Verbetering veiligheid, kwaliteit en tevredenheid

  • Verbetering van de veiligheid van het leerlingenvervoer
  • Verbetering van de kwaliteit door het leerlingenvervoer
  • Verbetering van klanttevredenheid
  • Vermindering van de kosten door proactief trendanalyses los te laten op vertragingen en loosmeldingen

“Met QlikView kozen we voor standaardfunctionaliteit en gebruikersvriendelijkheid. Bovendien had QlikView al bewezen eenvoudig in staat te zijn om data uit onze eigen bronnen te ontsluiten, te koppelen en te presenteren in visuele dashboards.”

Paul Schraa

Information Manager, Connexxion

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.