Door Qlik Sense heeft DB Cargo nu één versie van de waarheid

DB Cargo beschikt over een grote hoeveelheid treingegevens: waar rijdt de trein, naar welke bestemming, hoe snel en met hoeveel wagons? “Die treindata is dan weer gekoppeld aan onze systemen voor personeelsplanning en goederenadministratie. Daarbij komen er in de logistiek sowieso veel regels bij rapportages kijken”, zegt Margje Derriks, Head of Controlling bij DB Cargo. “Onze vraag aan E-mergo was 2,5 jaar geleden dan ook om al die informatie uit grote databases inzichtelijk, visueel en begrijpelijk te maken en gestandaardiseerde output te krijgen.”

Het Resultaat

Een versie van de waarheid

DB Cargo medewerkers beschikken nu over één versie van de waarheid omdat ze allemaal naar hetzelfde dashboard kijken met dezelfde informatie, in plaats van naar hun eigen Excellijsten.

Meer inzichten

Het scheelt DB Cargo enorm veel tijd dat alles nu in één bron staat. In Qlik Sense kunnen ook verschillende filters worden toegepast. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien wat de impact van de overstromingen van deze zomer in Duitsland was op onze treinuitval. En wat daar dan weer de financiële consequentie van was.

Makkelijker samenwerken

Een ander voordeel is dat werkzaamheden makkelijker over te dragen zijn op collega’s, omdat niet iedereen meer met eigen rapportages werkt. Dit betekent dat collega’s nu makkelijker verlof kunnen opnemen, ook als het tijd is voor de maandafsluiting. Taken zijn sneller over te dragen.

We hebben nu één versie van de waarheid en kijken allemaal naar hetzelfde dashboard met dezelfde informatie, in plaats van naar onze eigen Excellijsten.

Margje Derriks

Head of Controlling

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.