De case voor Dura Vermeer

Het doel van Dura Vermeer met betrekking tot business intelligence was het overzichtelijk maken van KPI's. Het verkrijgen van inzicht in KPI’s van inkoop is iets wat Dura Vermeer veel tijd kostte. Zo duurde het ontwikkelen van kwartaalrapportages met Microsoft Excel gemiddeld drie dagen per werkmaatschappij. Manager Landelijke Inkoop bij Dura Vermeer, Björn Smeets: “ Met het maken van de kwartaalrapportages alleen hield het werk niet op. Het analyseren van deze rapportages resulteerde weer in nieuwe vragen, het zoeken van antwoorden kon zomaar een paar weken duren. Voor ons was dit de reden om de mogelijkheden van Business Intelligence verder te onderzoeken"

Het Resultaat

Effiëntere en effectievere inkoop

“De Seeing is Believing was een ongelofelijke ervaring. Binnen een dag stond er een volledig inkoopdashboard voor de divisie Infra. De hands-on mentaliteit van E-mergo en het feit dat ze ons écht geholpen hebben met het creëren van bewustzijn over data analyse, maakte dat we in die paar dagen 400% meer uit onze data wisten te halen dan wat we hadden verwacht. Het hele inkoopteam was razend enthousiast”

– Björn Smeets, Manager Landelijke Inkoop, Dura Vermeer

Besparing van 200 manuren

Het gebruik van Business Intelligence in de vorm van een Qlik Sense applicatie scheelt elke inkoper tientallen uren per maand. Dit zorgt er namelijk voor dat zij niet langer handmatig verschillende rapportages hoeven te maken voor de werkmaatschappijen. Met 22 inkopers betekent dit al snel aan een maandelijkse besparing van ca. 200 manuren. Qlik heeft dus gezorgd voor enorme kostenbesparing.

Handiger en slimmer inkopen

De Qlik Sense applicatie creëert analysemogelijkheden over inkoop voor het gehele concern. Hierbij heeft elke divisie toegang tot algemene informatie en specifieke tabbladen met eigen wensen. Hierin worden 4 verschillende bronsystemen omsloten. Zo kan Dura Vermeer naar eigen bedrijven en andere bouwcombinaties kijken. Dit zorgt voor meer bewustwording over de uitgaven. Daarnaast zorgt zicht op de KPI’s ervoor dat Dura Vermeer handiger en slimmer kan inkopen.

  • Integratie met Metacom, 4PS, SAP, ProjectMaster

Toen bleek dat Microsoft, met dezelfde data die we aan E-mergo hadden gegeven, na drie weken nog niet een tiende bood van wat Qlik ons gaf aan inzichten wisten we het zeker. Hier wilden we mee verder.

Björn Smeets

Manager Landelijke Inkoop, Dura Vermeer

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.