Woningcorporatie Eigen Haard verbetert taxatieproces met Mendix

Het taxatieproces van Eigen Haard bestaat uit verschillende stappen, waaronder het genereren van standaard rapportages, het exporteren van gegevens uit bronsystemen en het bewerken van gegevens met behulp van de tool SAS DI (Data Integration Studio). In de oude situatie werd gebruik gemaakt van SAS DI voor het samenvoegen, transformeren en prepareren van de verschillende datasets. Door de uitfasering van SAS DI moest Eigen Haard op zoek naar een alternatieve oplossing. Na een grondig vooronderzoek van Eigen Haard bleek dat, gezien het specifieke karakter van de gevraagde oplossing, er geen bruikbare standaardsoftware beschikbaar is op de markt. Om die reden is er een selectietraject met verschillende low-code platforms uitgevoerd en heeft Eigen Haard voor Mendix gekozen. Mendix voldoet op alle aspecten aan de wensen en eisen van Eigen Haard die we als E-mergo dan ook in de nieuwe applicatie hebben toegepast.    

Het Resultaat

Automatisering

Verschillende stappen in het proces, die voorheen handmatig werden uitgevoerd, zijn door de applicatie geautomatiseerd. Dit geldt o.a. voor de uitvoering van simulaties (datacontroles) en het bijhouden van het logboek in de audit trail. Hierdoor wordt er veel tijd bespaard en worden fouten voorkomen.

Gebruiksgemak

De transformatieregels en datavalidaties kunnen in de applicatie geconfigureerd worden door de gebruikers, waardoor de werking van de applicatie tot op zekere hoogte kan worden aangepast zonder dat hiervoor ondersteuning vanuit de IT-afdeling nodig is.

Beheer

Het beheer en de verdere doorontwikkeling van de applicatie wordt door E-mergo verzorgd. Eigen Haard is hierdoor verzekerd van ondersteuning en de continuïteit van het proces wordt hiermee gewaarborgd. Dit laatste is belangrijk omdat we verwachten dat de applicatie jaarlijks moet worden aangepast als gevolg van wijzigingen in regelgeving.

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.