De case voor Heembouw

 

  • Het versterken van visueel management ter ondersteuning van de Lean managementfilosofie
  • Het reduceren van de foutgevoeligheid bij dashboards
  • De wens bestaande dashboards te automatiseren
 

Het Resultaat

Van 30-40 Excel bestanden naar één QlikView applicatie

Werknemers waren veel tijd kwijt aan het creëren van projectdashboards in Excel. Data werd eerst uit de bronsystemen gehaald en vervolgens overgetypt in Excel. Met 30 tot 40 projectdashboards per maand maakte dat het automatiseren van dit proces al snel rendabel bleek.
Door dit allemaal te integreren in QlikView wordt veel tijd bespaard.

2 onmisbare dashboards

Het projectdashboard biedt Heembouw een visualisatie van projectdata. Via dit dashboard hebben project-en managementteams direct inzicht in de voortgang van een project in uren (bouwtijd), budgetten (bouwkosten), kwaliteitsdoelstellingen, klanttevredenheid, opleverpunten en duurzaamheid. Het inkoopdashboard gebruikt Heembouw dagelijks om o.a. eenvoudig gegevens relateren. Zo kan snel de omzet van een bepaalde leverancier over een bepaalde periode bekeken worden. Vervolgens kan dit gerelateerd worden aan bijvoorbeeld de leveranciersbeoordeling, het jaarcontract of een bonusomzetregeling.

Just-in-time

Heembouw werkt volgens Lean management filosofie. Hieruit ontstond een wens om visueel management te versterken ter ondersteuning van de filosofie. Rudy Gort, Manager Lean Bouwen, Heembouw, vertelt:

“Gegevens zijn pas waardevol wanneer ze relevant zijn, op het juiste moment en op de juiste plek worden aangeleverd (Just-In-Time) en wanneer deze visueel en inzichtelijk worden gepresenteerd. QlikView helpt ons hierbij.”

Met QlikView besparen we manuren, hoeven we niet meer te knutselen met Excel, hebben we foutgevoeligheid praktisch geëlimineerd en bieden we inzichtelijke, uniforme rapportages.

John Overdevest

Inkoopmanager/Leveranciersmanager, Heembouw

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.