Mimaki automatiseert intern proces met Power Apps

Bij Mimaki zijn diverse interne processen met een goedkeuringsproces nog niet (of gedeeltelijk) gedigitaliseerd, bijvoorbeeld het indienen van declaraties en het aanvragen van inkoopbudgetten. Daardoor worden dit soort processen niet uniform uitgevoerd, is er geen totaaloverzicht van aanvragen en goedkeuringen, is de foutgevoeligheid hoog en is er nog relatief veel handmatig werk nodig. Dit wil Mimaki oplossen door gebruik te maken van low-code technieken. Microsoft Power Apps is door Mimaki uitgekozen als het platform voor de digitalisering van interne goedkeuringsprocessen met maatwerkapplicaties die door alle medewerkers in Europa gebruikt kunnen worden.

Het Resultaat

Power Platform

Met behulp van het Power Platform van Microsoft heeft E-mergo een oplossing ontwikkeld voor medewerkers en managers van Mimaki die betrokken zijn bij het declaratieproces. De oplossing bestaat uit een canvas app die met Power Apps is ontwikkeld en een aantal flows die met Power Automate zijn ontwikkeld.

Gemak

Door de combinatie van Power Apps en Power Automate is het niet meer nodig om met PDF- formulieren of Excel-bestanden te werken en om zelf mails te versturen voor het aanvragen van goedkeuringen. Alle data en documenten m.b.t. de declaraties worden op een consistente, schaalbare en duurzame manier opgeslagen en bewaard.

Veilige data

De data die door de app wordt gecreëerd wordt automatisch opgeslagen in Dataverse. Dit is een database in de Azure Cloud die een integraal onderdeel vormt van het Power Platform. De data in Dataverse is goed beveiligd en kan gemakkelijk benaderd worden vanuit Power BI voor het maken van analyses en rapportages.

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.