De sky was the limit! Maar toen kwam corona.

Rick Stammes is sinds 2017 data-analist bij Pathé. Samen met een groot team werkte hij al een tijd aan een ambitieuze datastrategie. “Met externe consultants en datawetenschappers waren we al best ver in het voorspellen van bezoekersaantallen het maken van passende aanbevelingen voor filmbezoekers. De sky was the limit! Maar toen kwam corona.” Bioscoopzalen kwamen leeg te staan, inkomsten droogden op en het externe team moest met het project stoppen. “Mijn rol is toen veranderd”, zegt Stammes. “We wilden de opgedane kennis niet verloren laten gaan en met een klein team toch de datastrategie doorvoeren.


Het Resultaat

2 Kassasystemen

Data uit 2 kassasystemen worden op een centrale plek in TimeXtender verwerkt. Zo merkt niemand iets van de overstap van het ene systeem naar het andere.

Near-realtime

TimeXtender stuurt near-realtime data door naar Pathé’s All Stars app voor bezoekers. Hiermee worden de verdiende loyalty punten toegekend aan de bezoekers.

Zelf aan de slag

Door training en coaching kunnen de dataspecialisten van Pathé zelf TimeXtender uitbouwen en onderhouden.

TimeXtender van E-mergo sprak ons aan, omdat je niet veel technische kennis nodig hebt om ermee te werken. Je hoeft niet zelf te coderen, maar kunt wel tabellen slepen en de relatie tussen gegevens aangeven.

Rick Stammes

Data Analist

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.