Datagedreven onderneming

Het realiseren van groeidoelstellingen vraagt, ongeacht de grootte of de branche van het bedrijf, om inzicht. Waar staan we vandaag? Hoe presteren we versus onze doelstellingen? Om dit inzicht te verschaffen en het bedrijf voor te bereiden op toekomstige groei, is PGZ International in 2017 gestart met Qlik Sense.

Het Resultaat

Blinde vlek

Data was voorheen een grote blinde vlek, wat dankzij Qlik Sense op een eenvoudige, kostenefficiënte wijze nu is ontsloten. Elk bedrijfsonderdeel gebruikt Qlik om data te verkennen, al dan niet met een vooropgezet idee. Zo wordt Qlik gebruikt voor supply chain optimalisatie, datakwaliteit en voor het verbeteren van verkoopprocessen.

Digitale transformatie

Qlik helpt PGZ International om digitaal te transformeren. Data is inmiddels een belangrijk onderdeel van geworden van de ominchannel strategie; PGZ levert niet alleen logistieke diensten, maar ook data is een (noodzakelijk) onderdeel van de omnichannel dienstverlening. Alleen zo is zij in staat voorloper te zijn in de digitale wereld die ook steeds meer grip krijgt op de logistieke- en DIY-sector.

Selfservice

De organisatie wordt steeds meer bewust van data en kan daarmee nóg beter associëren, vergelijken en analyseren. Het is dan ook handig dat de business dankzij Qlik Sense niet meer naar IT hoeft voor verdiepingsrapportages. Hierdoor bespaart PGZ niet alleen 1 FTE per jaar, maar stelt het de business ook in staat om sneller betere beslissingen te nemen.

Dankzij Qlik Sense hebben wij in zeer korte tijd de transitie naar een datagedreven onderneming gemaakt. Dit is belangrijk, want data wordt de smeermotor voor onze future business.

Imre Dekker

Datamanager & Business Intelligence Specialist, PGZ International

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.