De case van Qurrent

Door de groei van de organisatie ontstond een toenemende behoefte aan een goede analyse en rapportage tool om een Excel wildgroei te voorkomen en om sneller analyses te kunnen maken.

Het Resultaat

Governance & Security

De business kan met Qlik Sense op een governed en secure manier zelf data visualiseren en analyseren terwijl IT de datakwaliteit bewaakt door van te voren ‘master items’ aan te maken. Via het instellen van ‘streams’ wordt heeft elke afdeling precies de juiste data tot zijn beschikking. Het resultaat is dat de business meer vrijheid heeft gekregen wanneer het gaat om de toegankelijkheid van bedrijfsdata.

Qlik op alle niveau's

Eindgebruikers worden gefaciliteerd in hun databehoefte, zelfs met minimale kennis van het systeem. Hierdoor wordt Qlik Sense op management en operationeel niveau vrijwel elke dag gebruikt binnen Qurrent. Thierry Gerards, BI Specialist bij Qurrent: “Managers zien een overzicht van het aantal open tickets bij de klantenservice terwijl op operationeel niveau de teamleider ziet welke tickets als eerste moeten worden afgehandeld en over welke onderwerpen het hierbij gaat.”

Verder dan een momentopname

Voorheen werd bij de klantenservice met Excel een analyse gemaakt op de binnengekomen klantvragen. Deze analyse werd één keer per week opgeleverd en gebruikt tijdens het MT overleg. Dit was uiteraard een tijdrovend proces en leverde slechts een momentopname. Nu kan er op elk gewenst moment gekeken worden naar de doorlooptijd van klanten en het aantal open en gesloten taken.

Via het instellen van ‘streams’ wordt ervoor gezorgd dat elke afdeling precies de juiste data tot zijn beschikking heeft. Het resultaat is dat de business meer vrijheid heeft gekregen wanneer het gaat om de toegankelijkheid van bedrijfsdata

Thierry Gerards

BI Specialist

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.