Projectencontrole voor SBNS

Uitdagingen

  • Beter inzicht krijgen in actuele voortgang van saneringsprojecten om zo binnen het project budget te blijven
  • Terugbrengen van administratieve kosten door beter gebruik van bestaande data en informatie
  • Betere datacontrole
  • Betere structuur binnen datastromen

Het Resultaat

Over de gehele organisatie geïmplementeerd

Met de self-service BI-oplossing in de vorm van QlikView heeft iedereen toegang tot de voor haar relevante data, om deze zelfstandig te analyseren. Hierbij zijn bijvoorbeeld projectverantwoordelijken in staat gesteld om veel sneller activiteiten en kosten per project overzichtelijk te hebben.

One version of the truth

Met QlikView zijn bestaande systemen van SBNS ontsloten, het financiële pakket Fimacs en het projectmanagement softwarepakket Primavera. Doordat alle gegevens van de diverse systemen in QlikView beschikbaar zijn, heeft het Programma Management snellere mogelijkheden om de volledigheid en juistheid van gegevens over meerdere systemen te controleren.

Sneller antwoord

Met QlikView is de SBNS door middel van dynamische analyses veel sneller in staat antwoorden te krijgen dan voorheen. Prognoses kunnen nu tijdig bijgesteld worden zodat de SBNS eenvoudiger binnen het saneringsbudget blijft. Projectleiders kunnen nu maandelijks begrotingen bijstellen om zo oog op het jaarbudget te houden.

QlikView maakt het beheersen van projecten eenvoudiger; met minder handelingen, meer antwoorden, zonder limieten. QlikView is snel te benaderen, dynamisch en erg gebruiksvriendelijk.

Jan Pals

Afdelingsmanager uitvoering, Stichting Bodemsanering NS (SBNS)

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.