E-mergo ontwikkelt en beheert meer dan 50 Qlik dashboards voor Vopak

Vopak's eerste vraag aan E-mergo ging over de architectuur: hoe past analytics software in het IT-landschap van Vopak? Direct hierna volgde de vraag om een proof of concept (POC) te ontwikkelen voor het eerste Qlik Sense dashboard. Die werd met enthousiasme ontvangen door Vopak, waarna E-mergo deze verder kon uitbouwen en in productie kon brengen. “Dat eerste dashboard werkte als een vliegwiel voor het vervolg”, blikt Edwin van Pelt, bij Vopak Global IT Service Delivery Manager Data & Analytics terug.

Het Resultaat

Dashboards

Sinds begin 2017 zijn er meer dan vijftig Qlik Sense dashboards ontwikkeld die Vopak allemaal verschillende inzichten opleveren

Support

E-mergo verzorgt ook het technisch support van de infrastructuur waarop Qlik Sense draait en het installeren van nieuwe releases.

Dashboard voor iedere afdeling

De informatiebehoefte van Vopak-medewerkers wordt geanalyseerd en het dashboard wordt vervolgens door scrummen in een aantal sprints opgeleverd.

Dat eerste dashboard werkte als een vliegwiel voor het vervolg. Ook andere afdelingen gaven aan dat zij behoefte hadden aan meer inzichten. Het resulteerde in een intensief partnerschap met E-mergo. Sinds begin 2017 zijn er meer dan vijftig Qlik Sense dashboards ontwikkeld die Vopak allemaal verschillende inzichten opleveren.

Edwin van Pelt

Global IT Service Delivery Manager Data & Analytics

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.