De gouden driehoek: Azure, TimeXtender en Power BI

power bi, microsoft, azure, timextender, datavisualisatie, data warehouse, data, cloud

Binnen de Business Intelligence (BI) industrie bestaat veel software waar je voor kunt kiezen. Ieder hebben zij hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn er diverse cloud-services, Data Management Platforms en BI-tools die je kunt gebruiken. Bij E-mergo zijn wij ervan overtuigd dat wanneer je Power BI als analytics tool gebruikt er een ideale combinatie te maken is tussen BI, Cloud en Data Warehouse tools. Deze combinatie bestaat uit Microsoft Power BI, Microsoft Azure en TimeXtender en noemen wij ook wel eens de ‘gouden driehoek’. Hieronder lees je meer over deze drie, hoe ze samenwerken en waarom wij het een ideale combinatie vinden.

 

Cloud: Microsoft AzureAzure, Microsoft, Power BI, TimeXtender,

Het eerste onderdeel van de gouden driehoek is de cloud, oftewel de plek waar je je data bewaard. Wanneer je aan Microsoft Azure denkt denk je waarschijnlijk gelijk aan de cloud. En dat is te begrijpen, in de wereld van IT staat Azure bekend als hét publieke cloud platform van Microsoft. Maar Microsoft Azure is veel meer dan alleen een cloud. Het is namelijk ook mogelijk om diverse andere Azure diensten af te nemen.

Bij het gebruiken van Azure wordt data verplaatst naar de datacentra van Microsoft. Microsoft neemt hierbij de beveiliging en het beheer van de fysieke laag in het datacentrum (zoals servers, netwerkverbindingen, koeling etc.) voor je uit handen. Dit bespaart bedrijven veel geld die zij anders zouden moeten besteden aan het beheren van eigen datacentra. Overigens is het wel mogelijk om clouddiensten van Microsoft in beperkte mate-en schaal in eigen datacentra te gebruiken. Hiervoor gebruik je het AzureStack platform.

Azure beschikt ook over een aantal voordelen ten opzichte van andere cloud-services. Zo is Azure erg snel op het gebied van implementatie, operatie en schaalbaarheid. On-premise oplossingen kunnen niet tippen aan de voordelen van Azure op dat gebied. Daarnaast is het platform perfect voor innovatie omdat applicaties snel zijn uit te rollen. Veranderingen worden daarbij zonder onderbrekingen uitgevoerd. Dit maakt Azure een ideaal platform voor ontwikkelaars om nieuwe ideeën te bedenken en snel toe te voegen. Ook biedt Azure een API beheerplatform aan die zich aanpast aan jou. Dit platform maakt veilig verbinding met back-endservices en kan overal worden gebruikt.

Microsoft Azure & TimeXtender

Als je over meerdere databronnen beschikt en hier data efficiënt en veilig uit wil samenvoegen dan biedt TimeXtender in combinatie met Microsoft Azure hiervoor de ideale oplossing. TimeXtender geeft zelf ook aan dat zij van mening zijn dat hun Data Management Platform het beste werkt in combinatie met Microsoft Azure [1]. Deze combinatie zorgt voor de beste prestaties en creëert optimale omstandigheden voor het bouwen en onderhouden van een modern data landschap op basis Microsoft technologieën.

TimeXtender heeft dan ook jaren hard gewerkt om een van de meest veelbelovende Azure solution providers te worden. TimeXtender is Microsoft Azure certified en beschikbaar op de Microsoft Azure Marketplace. Ook heeft het bedrijf een al lang bestaande technologie-relatie met Microsoft en ze zijn Microsoft Gold Partner voor Data Analytics.

Maar er zijn natuurlijk meer redenen waarom Microsoft Azure en TimeXtender zo goed samenwerken. Het zorgt in het algemeen voor het krimpen van de kosten wanneer je al je applicaties en data naar de Azure cloud verhuisd. De combinatie zorgt ook voor het vrijkomen van interne IT-resources en biedt meer elasticiteit van de infrastructuur, het platform en de applicaties. Verder is het hosten van data op de cloud heel veilig en heeft de cloud oneindige opslag en berekenbare schaalbaarheid (compute power scalability).

Tot slot heb je gemakkelijk toegang tot de data die je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, om zo snel en efficiënt te kunnen reageren op veranderingen. Hierbij verminder je ook dramatisch je backlog van IT-verzoeken door de zelf-service van TimeXtender.

Data Management: TimeXtenderTimeXtender, Azure, Power BI, Microsoft

Het tweede deel van de gouden driehoek is Data Management. Als het over Data Management gaat zijn wij van mening dat TimeXtender dé perfecte oplossing is voor Power BI. Wanneer je als bedrijf aan de slag gaat met het ontsluiten van data is dat een klus die je het liefst niet handmatig wilt doen. Zeker niet wanneer het gaat om een grote organisatie met meerdere systemen of applicaties.

TimeXtender kan je helpen bij het automatiseren van dit proces. Het is namelijk een Data Management Platform dat wordt gebruikt voor het verzamelen en beheren van data en logica. Het platform functioneert eigenlijk als een soort fundering voor je data waar je bovenop diverse (analytics) applicaties kunt bouwen. Het platform helpt in het dataproces vanaf het binnenhalen tot aan het visualiseren van de data. Daarnaast is het met TimeXtender ook mogelijk om datamarts (voor bijvoorbeeld Power BI) en data lakes te creëren.

Met TimeXtender kun je dus veel sneller ontwikkelen omdat het geautomatiseerde (ETL) script genereert waardoor je ook nog eens tijd bespaart op beheer. Op deze manier bouw je gemakkelijk een future proof data warehouse waar elke ontwikkelaar mee aan de slag kan. Daarnaast beschikt TimeXtender over nog meer voordelen; zo heeft het een drag and drop interface, is het mogelijk om met vrijwel iedere bron te verbinden en is het gebouwd om de geavanceerde eigenschappen van de Microsoft SQL server te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat TimeXtender naadloos samenwerkt met Azure.

TimeXtender & Microsoft Power BI

Power BI is een sterke visualisatietool waarmee je je data gemakkelijk visualiseert. Toch zijn er maar beperkte mogelijkheden om data ermee te modelleren. Wanneer je Power BI in de organisatie breed wilt aanbieden heb je dus al snel een data warehouse nodig. Dit komt doordat Power BI geen centrale omgeving biedt waar alle data op een veilige en beheersbare manier samen kan komen.

Het veilig samenbrengen van data is wel mogelijk wanneer je Power BI combineert met TimeXtender. TimeXtender combineert verschillende interne (Microsoft) systemen en externe databronnen en biedt geautomatiseerd je data aan in je Power BI-omgeving. De kracht van automatisering zorgt ervoor dat veelvoorkomende handmatige taken, zoals datapreparatie, SSIS Scripting en documentatie worden geautomatiseerd. Dit betekent dat deze combinatie ervoor zorgt dat je tot wel 10x sneller toegang hebt tot data in vergelijking met het handmatig ontwikkelen en onderhouden van je data. Ook is het een stuk eenvoudiger om databronnen te ontsluiten met behulp van de 130+ standaard connectoren. Zo blijft je data veilig én beheersbaar.

Data Analytics: Microsoft Power BIPower BI, Microsoft, TimeXtender, Azure,

Het laatste onderdeel van de gouden driehoek is Data Analytics. Power BI is op dit een van de meest succesvolste Data Analytics producten op de markt. Dit vindt Gartner ook, die de tool onlangs nog als leider beoordeelde. De interactieve datavisualisatie tool helpt met het maken van datagedreven beslissingen doordat je data uit diverse systemen in één dashboard kunt analyseren met behulp van KPI’s en datavisualisaties.

Power BI is een self-service tool, daarmee bedoelen we dat je snel en gemakkelijk zelf aan de slag kan met het bouwen van dashboards. Om de kracht van selfservice analytics goed te benutten is het belangrijk dat de data die hiervoor gebruikt wordt goed op orde is. Zo voorkom je het risico dat je fouten in berekeningen of definities krijgt. Door de data met TimeXtender klaar te zetten creëer je een krachtig fundament zodat medewerkers in staat zijn om hier zelf de dashboards bovenop te bouwen waardoor zij snel zelf inzichten kunnen vergaren.

Door verschillende databronnen via TimeXtender in Power BI te visualiseren krijg je snel een totaalbeeld van je data. De software maakt daarnaast ook gebruik van de nieuwste innovaties van Microsoft AI, om gebruikers zonder ervaring als datascientist op die manier de mogelijkheid te bieden om machine learning-modellen te ontwikkelen en snel inzichten bloot te leggen in gestructureerde en ongestructureerde data.

Waarom de gouden driehoek?

Waarom vormen Microsoft Azure, TimeXtender en Power BI samen de gouden driehoek? Uiteindelijk komt het er op neer dat al deze programma’s elkaar nodig hebben en elkaar versterken. Power BI heeft de goede fundering van TimeXtender nodig om selfservice bi mogelijk te maken, TimeXtender heeft Power BI nodig om de data te visualiseren en TimeXtender en Power BI hebben Azure nodig om de data optimaal voor te bereiden en verwerken op een kosten-efficiënte manier.

power bi, microsoft, azure, timextender, datavisualisatie, data warehouse, data, cloud

Meer weten?

Meer weten over de Gouden Driehoek? Lees dan ons ebook ‘De Gouden Driehoek’ via de button hieronder.

Ebook Gouden Driehoek