Dura Vermeer heeft efficiëntere en effectievere inkoop door de BI-oplossing van Qlik

, bi, datavisualisatie,bi,business intelligence, e-mergo-over e-mergo, over ons, bi software, qlik, datavisualisatie,bi,business intelligence, e-mergo-over e-mergo, over ons, bi software, qlik, qlik sense

QV-helm_Dura_Vermeer_case

De Seeing is Believing was een ongelofelijke ervaring. Binnen een dag stond er een volledig inkoopdashboard voor de divisie Infra. De hands-on mentaliteit van E-mergo en het feit dat ze ons écht geholpen hebben met het creëren van bewustzijn over natural analytics, maakte dat we in die paar dagen 400% meer uit onze data wisten te halen dan wat we hadden verwacht. Het hele inkoopteam was razend enthousiast. Toen bleek dat Microsoft, met dezelfde data die we aan E-mergo hadden gegeven, na drie weken nog niet een tiende bood van wat Qlik ons gaf aan inzichten wisten we het zeker. Hier wilden mee verder.

– Björn Smeets, Manager Landelijke Inkoop, Dura Vermeer

Uitdaging

Het verkrijgen van dynamische, visuele inzichten in KPI’s op het gebied van inkoop, inclusief leveranciersbeoordelingen en prestaties op het gebied van duurzaamheid om het inkoopbeleid verder te professionaliseren.

Oplossingen

Binnen een dag was de eerste Qlik Sense applicatie voor inkoop geïmplementeerd. Hiermee heeft Dura Vermeer op natuurlijk wijze inzicht in alle relevante KPI’s op het gebied van inkoop, inclusief informatie over leveranciersbeoordelingen, IF rates, compliance en duurzaamheid.

Return on investment

Besparing van minstens EURO 900.000 per jaar op de inkoop.
Maandelijkse besparing van meer dan 200 manuren door het elimeneren van handmatige rapportages.

Time to value

Eén dag voor het ontwikkelen van het eerste inkoopdasboard.

 

Met Qlik Sense creëren we bewustwording over onze eigen uitgaven. De KPI’s geven ons inzicht in hoe we handiger en slimmer kunnen inkopen. Ook is er synergie ontstaan tussen de vestigingen en divisies.

– Björn Smeets, Manager Landelijke Inkoop, Dura Vermeer

 

 

Bekijk de case