E-mergo wint aanbesteding Royal Schiphol Group

Schiphol

E-mergo heeft de Europese aanbesteding van Royal Schiphol Group voor het beheren en ontwikkelen van QlikView gewonnen. Wij zullen deze rol voor Schiphol vervullen vanaf 1 april voor een periode van minimaal 3 jaar.

Kennis, kwaliteit en innovatie

Meerdere Business Intelligence (BI) dienstverleners schreven zich in voor de openbare aanbesteding. Wij hebben de aanbesteding weten te winnen door onder andere hoog te scoren op de criteria voor kennis, kwaliteit en innovatie.

Agile BI

Met de gunning van deze aanbesteding zullen wij verantwoordelijk worden voor het beheer en de ontwikkeling van QlikView dashboards en Qlik NPrinting rapportages binnen Schiphol. De omgeving, bestaande uit zo’n 130 dashboards, zal op een agile werkwijze met behulp van twee scrum teams verder worden beheerd en ontwikkeld. Het beheer bestaat onder andere uit het leveren van een 24/7 ondersteuning voor dashboards die van groot belang zijn voor de luchthavens. 

Data Literacy & Self-service BI

Wij zijn al langere tijd partner van Schiphol op het gebied van BI en kijkt er naar uit om deze samenwerking met deze nieuwe overeenkomst voort te zetten. Enkele belangrijke pijlers van deze samenwerking zijn de vergroting van (het niveau van) data literacy binnen Schiphol en het bevorderen van self-service BI mogelijkheden met behulp van Qlik Sense.

Wij voelen ons vereerd dat wij met ons team Schiphol mogen helpen bij het zetten van de volgende stappen richting een datagedreven luchthaven.

-Jaco Geluk, Directeur E-mergo