Ebook: 7 visualisatie tips

datavisualistie,ebook,qlik,qlik design,qlik dashboard,qlik visualisation,datavisualisation, data visualisatie, dashboard design, dashboard design tips

Houd jij ook rekening met deze 7 visualisatie principes? Bekijk 7 tips voor effectievere datavisualisaties in dit ebook van Qlik.

Het visualiseren en delen van data is, in deze data gedreven wereld, een cruciaal onderdeel geworden om de algehele effectiviteit en impact van jouw bedrijf te meten. Door simpelweg data in diagrammen en grafieken te zetten haal je niet alles uit je data. Effectieve datavisualisatie vergt kennis, storytelling, een oog voor detail en kennis van je publiek. In dit gratis ebook lees je 7 tips voor meer effectieve datavisualisaties (download vind je onderaan de pagina).

Door visualisaties te creëren verander je niet alleen kale data in inzichten, maar kun je ook een overtuigend verhaal vertellen. Een van de tips in het ebook is ‘maak het niet te moeilijk’. Bij elke visualisatie is het belangrijk om dit in gedachte te houden. Te veel elementen in een visualisatie creëren namelijk juist onduidelijkheid. Wanneer de belangrijkste elementen goed worden over gebracht hebben besluitvormers alles voor handen om juiste, op data gebaseerde, beslissingen te nemen.

Wil jij ook meer weten over hoe je een goede datavisualisatie maakt? Download dan hieronder het gratis ebook ‘7 Tips voor een effectievere datavisualisatie’ en ontdek hoe je data transformeert in inzichten waar je echt iets mee kunt. Vul het onderstaande formulier in om het ebook te downloaden en alle 7 tips te lezen.