Nieuw: Mendix 9.7

Onlangs is er een nieuwe Mendix versie verschenen, Mendix 9.7. In de video leer je meer over de nieuwe features in 9.7. Ook geeft onze eigen Mendix Developer Andy Berger nog wat extra inzicht op de voordelen van de nieuwe features.

MXAssist Logic Bot upgrade

Er zijn drie updates in deze versie van Mendix voor het AI-model, UI & UX en de performance. Hieronder bespreek ik de eerste twee:

  • Het AI-model heeft een groter dataset van 100 miljoen microflow patronen en 12 miljoen machine learning parameters gekregen. Hierdoor is de nauwkeurigheid van de aanbeveling voor de volgende actie verbeterd.
  • De gebruikersinterface heeft een volledig nieuw ontwerp gekregen, waardoor het beter integreert met de microflow editor. Daarnaast krijgt de gebruiker nu meer controle door nieuwe bedieningselementen en interfaces.

Over-the-air (OTA) updates voor native mobiele apps

In deze release is de aanpak voor OTA-updates vereenvoudigd. Met behulp van OTA-updates kunnen fixes en nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden aan een native app zonder de app store te gebruiken. Het releasen van een nieuwe versie wordt daardoor makkelijker en sneller. Het aanbieden van een OTA-update is net zo eenvoudig als het deployen van het model naar de cloud. Er zijn dus geen services van derden meer nodig.

Objecten verwijderen in offline apps

Verder is het nu mogelijk om objecten te verwijderen in offline apps. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de activiteit ‘objecten verwijderen’ in nanoflows en ‘verwijder client acties’ op pagina’s. Na het verwijderen van de objecten zijn ze niet meer beschikbaar op het apparaat. De objecten worden vervolgens pas na de synchronisatie verwijderd op de server.

Persistent Filtering

Bij de nieuwe filterwidgets is er een nieuwe verbetering aangekondigd: persistent filtering. Deze filtering is eenvoudig te configureren door simpelweg het attribuut te selecteren waarvoor men de geselecteerde of ingevoerde waarde wilt opslaan. De filter is beschikbaar voor alle filterwidgets: tekst, getallen, datums en vervolgkeuzemenu’s voor datagrid 2 en galerijwidgets.

Native Cirkel/Ring diagram

In deze versie is er ook een nieuwe native cirkel diagram aan de collectie toegevoegd. Een eenvoudige en krachtige grafiek, meestal gebruikt om de procentuele uitsplitsing van gegevens weer te geven. Verder zijn er twee presentatiemodi: cirkeldiagram en ringdiagram. Daarnaast zijn ze ook compatibel met de Atlas weergave en de donkere modus.

Meer weten over Mendix?

Plan dan hieronder een afspraak in en wij vertellen je meer over de verschillende mogelijkheden.

Plan een (online) demo in

Dit blog is geschreven door Andy Berger
Mendix Developer bij E-mergo