Nieuwe Qlik Sense licenties

Qlik Sense licenties, Qlik Analyzer, Qlik Professional, Professional Qlik Sense, Analyzer Qlik Sense, Qlik licentie, Qlik licenties, e-mergo.nl

Qlik presenteert een nieuw licentiemodel voor Qlik Sense. In het nieuwe model worden de tokens vervangen door Professional en Analyzer licenties. Deze zijn beide zowel perpetual als subscription beschikbaar. De nieuwe licenties worden geleverd met extra’s zoals Qlik DataMarket Essentials, Qlik GeoAnalytics Base en de Qlik Web Connectors. Bekijk hieronder wat is inbegrepen en ontdek de verschillen tussen Analyzer en Professional gebruikers.

qlik licentiemodel, qlik sense licenties, qlik sense licentie

Verschillen Qlik Sense Professional en Analyzer licenties

De komst van het nieuwe licentiemodel betekent dat het oude tokenmodel niet meer voor nieuwe klanten zal worden aangeboden. De Professional licentie kun je daarom zien als vervanger voor een Token. Hiermee kun je alles in Qlik Sense doen wat je gewend bent zoals het analyseren, maken en bewerken van dashboards. De Analyzer licenties zijn een nieuwe soort licentie waarmee gebruikers dashboards kunnen analyseren maar niet aanpassen. Dit betekent dat je met een Analyzer licentie analyses , exports naar excel en bookmarks kunt maken en dat je objecten, stories en sheets kunt printen.

 Functies Professional Analyzer
Bookmarks maken
Stories maken
Objecten/sheets/stories printen
Objectdata exporteren naar excel
Desktop authenticatie
Mobiel authenticatie
Toegang ‘My Work’
Dashboards maken en bewerken
Sheets maken en bewerken
All Features/Admin

 

Gratis Extra’s

geoanalytics, qlik geo, qlik geoanalyticsQlik Sense’s nieuwe licentiemodel zorgt ervoor dat je over meer mogelijkheden beschikt zoals Qlik DataMarket Essentials pack, Qlik GeoAnalytics Base pack en de Qlik Web Connectors Premium pack(alle connectors exclusief SAP connectors). Deze extra’s zijn in het oude model betaalde opties maar worden in het nieuwe model gratis meegeleverd bij zowel de Analyzer als Professional licenties. Met Qlik GeoAnalytics Base kun je data weergeven op een kaart zoals routes, locaties en gebieden. Bekijk hier de verschillen tussen GeoAnalytics Base en Enterprise. De Qlik Web Connectors zijn dataconnectors voor onder andere SugarCRM, Dropbox, Facebook, Google BigQuery, Microsoft Dynamics en nog vele andere. Bekijk hier de lijst met connectors. Met Qlik DataMarket Essential pack beschik je over uitgebreide datasets over koersen, het weer en demografische gegevens. Bekijk hier wat er allemaal in de Essentials pack is inbegrepen.

Bestaande Qlik Sense klanten

Bestaande Qlik Sense klanten kunnen gebruik blijven maken van het token model maar overstappen naar het nieuwe model brengt uiteraard voordelen met zich mee vanwege de toegang tot gratis extra’s GeoAnalytics, DataMarket en de Web Connectors. Onder het oude model zullen klanten deze opties apart moeten aanschaffen. Voor klanten die over willen stappen naar het nieuwe model zijn er een aantal regelingen beschikbaar voor het omzetten van de licenties. Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwe Qlik Sense klanten

Nieuwe Qlik Sense klanten kunnen vanaf april gebruik maken van het nieuwe licentiemodel. Wil je meer weten over de nieuwe licenties? Stuur ons een bericht of vul onderaan de pagina het contactformulier in.

Verschillen Perpetual en Subscription licenties

De Analyzer en Professional licenties zijn beide in de perpetual en in de subscription versies beschikbaar. Er is een verschil tussen de perpetual en subscription licenties. Wanneer je subscription licenties hebt beschik je over extra test en development servers (onder andere voor Qlik GeoAnalytics).

qlik analytics platform, embedded bi, qlik analytics

 

 

Wil je meer weten over de nieuwe licenties?
Stuur ons een bericht of vraag een van onze accountmanagers naar de opties.

Maak een afspraak      Bekijk Qlik Pricing