Kies de juiste datavisualisatie

Het kiezen van de juiste visualisatie voor je data kan soms lastig zijn. Er zijn zo veel opties dat het moeilijk wordt om te weten welke het beste past bij je data. Een goede datavisualisatie zorgt voor een duidelijk overzicht waarmee je goed onderbouwde beslissingen kunt nemen. Slechte visualisaties kunnen daarentegen een vertekend beeld geven van de realiteit waardoor goede keuzes niet altijd zichtbaar zijn. Qlik heeft daarom een uitgebreid ebook gemaakt om ervoor te zorgen dat jij de belangrijkste informatie goed kunt visualiseren. E-mergo heeft dit kort voor je samengevat met een makkelijk te volgen overzicht (zie hieronder).

 

Klik om te vergroten
datavisualisatie,qlik,qlik sense, qlikview, datavisualisaties, welke visualisatie past bij mijn data, data analyse, business intelligence, e-mergo.nl
 

De kracht van een goede datavisualisatie ligt in het feit dat er met een simpel ontwerp ontzettend veel gezegd kan worden. Door de stappen in het ebook op te volgen kun je leren hoe je grote hoeveelheden data met één afbeelding direct helder kunt visualiseren. Daarnaast zorgt Qlik Sense er zelfs voor dat deze visualisaties dynamisch zijn. Je kijkt niet alleen naar een statisch rapport met visualisaties, maar kan hier ook op klikken om zo makkelijk en snel van the big picture door te gaan naar specifieke details. Zo kom je niet alleen achter wat er gebeurt maar ook waarom iets gebeurt.

Wil je meer weten over de datavisualisatie opties van Qlik Sense? Download dan hieronder het gratis ebook (Engels) met meer informatie over het kiezen van de juiste datavisualisatie!