BI in de Bouw: top 5 redenen om er nu mee aan de slag te gaan

Bi in de bouw , bouwtekening, business intelligence, e-mergo.nl, selfservice analytics,business intelligence,selfservice analytics,bi,flex branche,energie branche,transport branche,bouw branche, analytics,qlik,qlik sense, qlikview

Bouwbedrijven hebben bij elk project te maken met veel verschillende partijen zoals leveranciers en ketenpartners. Dit is het resultaat van verregaande specialisaties in de bouw wat ertoe geleid heeft dat er voor verschillende onderdelen, verschillende partijen benaderd moeten worden. Zo wordt één bouwproject met een enorm scala aan bedrijven gerealiseerd. Al deze bedrijven brengen natuurlijk ook een hoop data met zich mee. Zonder goede software betekent dit dat het onmogelijk wordt om alle data te analyseren. Daarom keren bouwbedrijven zich steeds vaker tot Business Intelligence(BI). Zo krijgen zij grip op eigen data en kunnen zij effectiever en efficiënter te werk te gaan. Bedrijven als Dura Vermeer, VolkerWessels en Heembouw hebben dit samen met E-mergo gedaan door Qlik software in te zetten. Ben je benieuwd wat BI in de Bouw software voor jouw bouwbedrijf kan betekenen? Lees dan snel de top 5 redenen om er gelijk mee aan de slag te gaan.

 

1 Zet al je huidige databronnen-en systemen in één app

Met Business Intelligence software zoals Qlik Sense heb je binnen een mum van tijd je meerdere van je bestaande databronnen-en systemen in één applicatie verbonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ERP en CRM systemen. In de bouw gaat het vaak om software zoals Piramidesoftware, Exact AEC, SAP, Acto, Metacom en 4PS Construct.

 

qlik sense, qlik, qlik software, qliksense,business intelligence software, drag and drop visualisation, qlik gif,e-mergo,nl

2 Combineer, analyseer en verbeter

Door al je data in één systeem te analyseren haal je veel meer waardevolle inzichten uit je data. Björn Smeets, manager landelijke inkoop bij Dura Vermeer, vertelde dat het gebruik van Qlik Sense elke inkoper tientallen uren per maand bespaart. Met 22 inkopers komt dit neer op een besparing van minstens 200 manuren per maand. Qlik heeft dus gezorgd voor enorme kostenbesparing.

3 Toegankelijke dashboards

qlik,qlik sense,qlik mobile use, business intelligence, business intelligence software,qlik sense

Qlik Sense is Business Intelligence software die je kan gebruiken op je ipad/tablet, smartphone en computer. De software is HTML5 gebaseerd en volledig responsive waardoor het op alle soorten apparaten schaalt aan de grote van het scherm. Doordat je overal en altijd toegang hebt tot je dashboard kom je sneller tot belangrijke inzichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Qlik Sense applicaties waarmee je bijvoorbeeld de cashflow, projectvoortgang en beschikbaarheid van je medewerkers in de gaten kan houden op je smartphone, tablet of computer.

 

4 Geografische analyses

qlik,qlik sense,qlik mobile use, business intelligence, business intelligence software,qlik sense

Qlik Sense heeft een standaardfunctionaliteit de mogelijkheid om data op een kaart weer te geven. Zo kun je als bouwbedrijf heel eenvoudig de kosten van een stuk grond of juist de waarde van de gekochte grond in kaart brengen. Daarnaast is het ook handig om je projectenvoortgang op de kaart te visualiseren, of bijvoorbeeld de reisafstand van je beschikbare leveranciers voor een nieuw project.

 

5 Datakwaliteit: geen gepruts in Excel

Door een goed BI systeem in te schakelen bewaar je je datakwaliteit. Met een gecentraliseerd systeem voorkom je een wildgroei van Excelbestanden omdat het niet meer noodzakelijk is om individueel aan de slag te gaan. Dit is iets wat zeker met Qlik Sense goed te realiseren is door het gebruik van master items. Deze items bevatten centraal klaargezette data en formules, zodat gebruikers enkel de visualisaties en analyses hoeven te maken. Zo heb je een geheel gepersonaliseerd dashboard met behoud van datakwaliteit.

Met Qlik besparen we manuren, hoeven we niet meer te knutselen met Excel, hebben we foutgevoeligheid praktisch geëlimineerd en bieden we inzichtelijke, uniforme rapportages

– John Overdevest, Inkoopmanager, Heembouw

 

E-mergo en BI in de bouwsector

E-mergo is de Business Intelligence specialist voor de transport, energie en bouw sector. Wij hebben al veel bekende bouwbedrijven mogen helpen met de implementatie van Qlik producten en Qlik connectors. Met onze specialistische kennis van de bouwsector kunnen wij ervoor zorgen dat jouw Business Intelligence omgeving optimaal ingericht wordt en dat alle bestaande databronnen-en systemen naadloos in één applicatie worden geïntegreerd. Voor de bouwsector hebben wij verschillende bedrijfsprocessen mogen optimaliseren met behulp van Qlik. Bijvoorbeeld voor inkoopafdelingen, HR, finance, projectmanagers, en portfoliomanagers.

Qlik proberen? Download gratis  Qlik Sense door onderstaand formulier in te vullen