Qlik Sense Desktop niet langer gratis

qlik sense,qlik, qlik sense desktop, business intelligen, analytics, qlik desktop

Qlik Sense Desktop zal in juni niet meer gratis aangeboden worden. De desktopversie zal dan alleen nog als 30 dagen trial beschikbaar zijn. Lees in dit blog wat dit voor jou betekent en wat de opties zijn.

Opties voor desktopgebruikersqlik sense, qlik sense demo, qlik demo, qlik examples, qlik sense dashboard,

Qlik Sense Enterprise authenticatie

Ga verder met het gebruik van Qlik Sense Desktop door te authenticeren met de server (Qlik Sense Enterprise is hiervoor vereist)

Qlik Sense Business

Ga aan de slag met Qlik Sense Business (een cloudversie) door een 30+15 dagen trial aan te vragen. Hierna kost het $30 per gebruiker per maand(omgerekend zo’n €28,-).

Shared Cloud

Ga aan de slag met E-mergo’s shared cloud vanaf €41,- per maand.

Private Cloud

Ga aan de slag met E-mergo’s private cloud vanaf €61,- per maand.

Trial van E-mergo

E-mergo kan, indien gewenst, ook voor 30 dagen een Qlik Sense omgeving hosten zodat je de mogelijkheden van Qlik Sense kunt uitproberen zonder de software lokaal te installeren.

Extra optie?

Tot slot gaat het gerucht rond dat er vanuit Qlik nog een optie beschikbaar zal worden gemaakt. Wij houden je hier graag van op de hoogte.

 

Tijdlijn van de wijzigingen

Bekijk hieronder een tijdlijn van de wijzigingen die plaats zullen vinden.

December 2019 tot januari 2020: Desktop download wordt verwijderd

De gratis downloads van Qlik Sense Desktop worden verwijderd van de websites van Qlik. Tijdens en na deze periode is Qlik Sense Desktop nog steeds beschikbaar via de downloadsite voor bestaande klanten. Als je geen toegang hebt tot de downloadsite voor klanten kun je nog steeds via onze website de meest recente versie van Qlik Sense Desktop krijgen en doorgaan met gratis gebruik. Tijdens deze periode zijn er geen fysieke wijzigingen in Qlik Sense Desktop.

Februari 2020: Pop-up waarschuwingen

Wanneer Qlik Sense Desktop wordt gestart zal een waarschuwing worden weergegeven voor de komende wijzigingen. Deze weergave wordt gegenereerd in alle versies van Qlik Sense Desktop (inclusief eerder uitgebrachte versies). Op dit moment kunnen gebruikers Qlik Sense Desktop gratis blijven gebruiken, maar we raden gebruikers ten zeerste aan over te stappen op een betaalde editie van Qlik Sense, door bijvoorbeeld een trial van Qlik Sense Business te starten of door Qlik Sense Desktop te verifiëren tegen Qlik Sense Enterprise op Windows.

30 juni 2020: Gratis toegang stopt definitief

Gratis toegang tot Qlik Sense Desktop stopt definitief. Om Qlik Sense Desktop te blijven gebruiken, moeten gebruikers zich authenticeren tegen Qlik Sense Enterprise op Windows. Gebruikers hebben nog steeds toegang tot de Qlik Sense App (QVF’s) via hun lokale bestandssysteem en kunnen de bestanden kopiëren naar andere edities van Qlik Sense.

Na 30 juni 2020: Desktop enkel voor betaalde implementaties

Qlik Sense Desktop blijft updates ontvangen en blijft een volledig ondersteunde Qlik Sense-client voor betaalde implementaties met Qlik Sense Enterprise op Windows.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ):

Kan ik Qlik Sense Business gebruiken om Qlik Sense Desktop te ontgrendelen?
Nee, momenteel is de enige optie om Qlik Sense Desktop te verifiëren tegen Qlik Sense Enterprise op Windows. We werken aan authenticatie via Qlik Cloud Services inclusief Qlik Cloud Business.

Kan ik een oudere versie van Qlik Sense Desktop gebruiken en doorgaan met gratis gebruik?
Nee, alle versies van Qlik Sense Desktop zullen na 30 juni 2020 geen vrije toegang meer toestaan.

Kan ik Qlik Sense Desktop als standalone kopen?
Nee, om Qlik Sense Desktop te blijven gebruiken, moet je een licentie hebben voor Qlik Sense.

Kan ik Qlik Sense Desktop nog steeds gebruiken voor app-ontwikkeling en / of offline toegang als onderdeel van een bredere implementatie van Qlik Sense Enterprise?
Ja, hierbij is het wel noodzakelijk dat Qlik Sense Desktop geverifieerd wordt tegen Qlik Sense Enterprise op Windows.

Hoe probeer ik Qlik Sense als ik mijn gegevens niet naar de cloud kan uploaden?
Neem contact op met ons team om onze multi-cloudmogelijkheden te bespreken, zodat je kunt kiezen waar je gegevens zich zullen bevinden.

Ik ben een API-ontwikkelaar en ik gebruik Qlik Sense Desktop voor mijn ontwikkelingswerk. Hoe doe ik dit na juni 2020?
Qlik realiseert zich dat Qlik Sense Desktop een integraal onderdeel is van veel API-ontwikkelaars in de community. Er zal vóór juni 2020 een oplossing worden geboden die een vergelijkbare of betere mogelijkheid biedt om te ontwikkelen met Qlik’s API’s en zal worden gecommuniceerd via de Qlik-ontwikkelaarscommunity.

Hulp nodig? Neem contact op

Wil je bespreken wat voor jou de beste mogelijkheid is? Bel ons of vul het hieronder contactformulier in en wij komen snel bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.