Nieuw: Qlik Sense November 2019

Qlik Sense, Qlik Sense November

Nu het buiten steeds kouder wordt kijken wij alweer reikhalzend uit naar het lichtpuntje van dit najaar: de November release van Qlik Sense! Bekijk hieronder de nieuwe features, klik rond in de demo of download de desktopversie.

#1: Table Styling

Qlik Sense Table Styling

We vroegen er al vaker om, en nu is het dan ook zover: meer opmaakmogelijkheden voor tabellen. Dus fancy headers, tekstkleuren en lettertypes zijn nu allemaal mogelijk in Qlik Sense!

#2: Mekko Chart

Qlik Sense Mekko Chart

De Mekko Chart, ook wel bekend als Mondriaandiagram, de Marimekko chart is nu ook beschikbaar in Qlik Sense. Deze visualisatie is ideaal voor het combineren van verschillende categorieën in een grafiek en wordt vaak gebruikt in Marketing en Finance visualisaties.

#3: Trellis Containers

Qlik Sense Trellis

Deze visualisatie toont één hoofdvisualisatie die wordt uitgesplitst per dimensiewaarde in een reeks mini visualisaties. De trellis container is nu uitgebreid zodat er twee verschillende dimensies tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.

#4: Native Accumulation

Qlik Sense

Het lijkt een kleine aanpassing, maar het accumuleren over een (of meer!) dimensies is in Bar-, Line-, Combo- en Table charts nu een stuk eenvoudiger geworden door het toevoegen van een simpele checkbox. Ideaal om snel totalen en subtotalen te genereren!

#5: Exclude map layers for auto zoom

Qlik Sense Map exclude auto zoom

Wanneer je kaartvisualisaties maakt is het soms belangrijk om lagen uit te sluiten van de automatische zoomfunctie zoals achtergrondlagen. Dit is in de November release mogelijk gemaakt. Je kunt nu selecteren welke je wilt uitsluiten van het automatische zoomgedrag van Qlik Sense dat gebaseerd wordt op de data in de kaart.

Wil je alle nieuwe en aangepaste features bekijken? Start dan de What’s new video van Qlik

 

Meer weten over deze release of zelf aan de slag?

Bekijk DemoAfspraak inplannenDownload Qlik


Geschreven door Louis de Roo
Data Strategy Leader