5 Redenen waarom Rijk Zwaan kiest voor Qlik

rijk zwaan, qlik,qliktech, qlik business intelligence, business intelligence, qlikview,qlik sense

Begin 2015 is E-mergo bij Rijk Zwaan begonnen met het implementeren van Qlik naast de bestaande Cognos omgeving. Aangezien wij met beide producten werken kennen wij van elk de voordelen. Al snel werd duidelijk dat de wensen van Rijk Zwaan beter aansloten bij een Qlik omgeving. De voornaamste reden hiervoor was dat Rijk Zwaan veel analyses maakt, waarmee zij in het huidige Cognos systeem veel tijd kwijt waren. Martijn Vervoort, Project Advisor Business Intelligence bij Rijk Zwaan startte een proof of concept met Qlik bij E-mergo. Hieruit volgde 5 redenen waarom Rijk Zwaan is overgestapt naar Qlik.

1 Een Business Intelligence oplossing waar business units zelf mee aan de slag kunnen

Voor Rijk Zwaan was het belangrijk dat werknemers zelfstandig te werk konden met de Business Intelligence oplossing. In QlikView kunnen de zakelijke gebruikers nu zelf te werk gaan, zonder afhankelijk te zijn van de IT afdeling.

2 Snelheid van de tool

Door het in-memory systeem van QlikView kan Rijk Zwaan nu snel analyseren en rapporteren. Eén keer laden en data wordt in-memory genomen waardoor het minder dan 10% van de originele grootte wordt. Het tempo van creatie en analyse in QlikView maakt het mogelijk voor Rijk Zwaan om snel trends te signaleren. Dit leidt tot een verbetering van de productie-efficiëntie.

“Om te investeren in de juiste innovaties en om de kwaliteit te verbeteren is het hebben van inzicht cruciaal. Dit inzicht hadden we wel, middels onze BI-oplossing Cognos, maar het duurde de business te lang voordat specifieke vragen door de BI-afdeling werden beantwoord”
Martijn Vervoort, Project Advisor Business Intelligence bij Rijk Zwaan

3 Eenvoudig gebruik

Qlik producten zijn gericht op de zakelijke eindgebruiker. Hierdoor is het mogelijk om al binnen enkele minuten aan de slag te kunnen met analyses.

4 Aanbod visualisatie mogelijkheden

Rijk Zwaan wilde meer visualisatie mogelijkheden dan het huidige Cognos systeem aanbood. Met QlikView hebben zij hier nu meer opties.

qlikview,emergo,e-mergo,business intelligence, qlik, qlik devices,
 

5 Functionaliteiten voor mobiele apparaten

QlikView werkt zonder extra inspanningen op meerdere devices: desktop, laptop, tablet of smartphone. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw dashboards en analyses.

Rijk Zwaan is nu al haar investering aan het terugverdienen door tijdsbesparing op analyses en rapporten. Daarnaast is er ook een voordeel gebleken in datakwaliteit binnen de organisatie.

 

Wilt u ook net als Rijk Zwaan dat bedrijfsunits zelf aan de slag kunnen, en dat zij analyseren in plaats van alleen rapporteren? Lees dan meer over ons assortiment Qlik producten.

Benieuwd naar een eigen Proof of Concept?

 

Rijk Zwaan Case

Seeing is Believing