#1 Data lineage

Wanneer je merkt dat je een getal in je rapport in twijfel trekt, kun je de data lineage-functie in TimeXtender gebruiken om dat getal terug te leiden naar de oorsprong door simpelweg op dat veld te klikken. Hiermee worden vragen beantwoord zoals: “Wat zijn de bronnen voor het rapport waar ik naar kijk?” en “Welke transformaties zijn op de data toegepast?”. Het beantwoorden van deze vragen zorgen voor een hoger vertrouwen en helpen daarbij ook bij het naleven van de regelgeving in veel sectoren. Waaronder de gezondheidszorg, financiën, het bankwezen en productie. De data lineage-functie in TimeXtender volgt alle objecten en hun afhankelijkheden en levert een end-to-end visuele representatie op van de gehele dataflow.

 

#2 Documentatie

De automatische documentatiefunctie van TimeXtender kan je helpen met handhaven van de naleving van regelgeving. Bijvoorbeeld bij wetten zoals Sarbanes-Oxley, HIPAA of Basel II. Met één klik op de knop leest TimeXtender de volledige omgeving uit en stopt het in een PDF. In dit PDF kun je vervolgens alle namen, instellingen, beschrijvingen en code van elk object zien. TimeXtender-documentatie bevat daarnaast ook een volledige versiebeheer om ervoor te zorgen dat de gegenereerde documentatie overeenkomt met de geïmplementeerde versie van het project. Het is ook mogelijk om opmerkingen aan alle elementen van het project toe te voegen aan dit document. De documentatie wordt uiteindelijk geleverd als een hyperlink PDF-document (dit betekent dat je alle links kan aanklikken) op basis van een sjabloon die je zelf naar wens kunt wijzigen.

#3 Connectoren en adapters

TimeXtender kan data verbinden en ontsluiten uit vrijwel elke databron en is daarnaast ook uitgerust met intelligente adapters voor een aantal van de meest populaire bronsystemen. Deze adapters halen data op met behulp van de bedrijfslogica van de bronsystemen. Hierdoor kun je je data sneller en veel efficiënter dan ooit uit elk bronsysteem halen en synchroniseren. Met de AnySource-connector wordt het mogelijk om verbinding te maken met elke OLE DB- of ADO-databron. En met de Custom Data Source-connector is het ook mogelijk om elke optie aan te sluiten die werkt in combinatie met een afzonderlijke provider of driver om toegang tot databronnen mogelijk te maken die niet standaard ontsloten worden door de connectoren vanuit TimeXtender.

#4 Incremental load

Incremental load is het proces van het laden van alleen de nieuwe en gemodificeerde records van een database. Met slechts een paar klikken kun je incremental loading inregelen binnen TimeXtender. Deze optie bespaart tijd en helpt daarnaast ook met het optimaliseren van de systeemprestaties. Met een enkele klik kun je selecteren of de rijen die in de bron zijn verwijderd ook uit TimeXtender moeten worden verwijderd of alleen moeten worden gemarkeerd als verwijderd voor een latere analyse. Door alleen nieuwe en gewijzigde records te laden, kun je de laadtijden drastisch verminderen, de systeemprestaties verbeteren, tijd, bronnen, geheugen, brandbreedte en CPU-schrijfruimte besparen en snellere en nauwkeurige besluitvorming mogelijk maken.

#5 Slowly changing dimension

Slowly changing dimensions maken het mogelijk om historie bij te houden. Dit is handig omdat er steeds veranderingen zijn, zo worden namen en adressen veranderd, verkopers komen en gaan, bedrijven introduceren nieuwe producten en elimineren oude. Het hanteren van dimensionale gegevens door de jaren heen is een lastigs onderdeel van databaseontwerp. Maar TimeXtender maakt het eenvoudig. Het kan zelfs binnen enkele minuten al worden opgezet. Waardoor je veranderingen door de tijd heen of op een precies moment nauwkeuring kunt beoordelen.

#6 Beveiliging

Met de beveiligingsfuncties van TimeXtender kun je gemakkelijk gebruikers en toegangsrechten identificeren en de beveiliging op object- en rijniveau inschakelen. Beveiliging op objectniveau zorgt ervoor dat geauthentiseerde gebruikers alleen toegang hebben tot de data, tabellen of kolommen die zij mogen zien. Zo mag bijvoorbeeld een verkoper alleen de data in zijn of haar eigen regio inzien.

#7 Semantische laag

De semantische laag biedt gemakkelijk toegang tot data die relevant is voor een specifieke afdeling of voor een specifiek doel. Een van de uitdagingen waarmee gebruikers vaak worden geconfronteerd in een self service BI omgeving is dat ze de database namen niet altijd begrijpen. Als gevolg hiervan interpreteren ze de data mogelijk niet correct of begrijpen ze de rapporten niet. De in TimeXtender ingebouwde mogelijkheid voor het modelleren van de semantische lagen lossen dit probleem op. Door data op een relevante manier te transformeren met namen die wel gemakkelijk te begrijpen zijn voor gebruikers.

#8 Execution engines – machine learning

De intelligente execution engine van TimeXtender zorgt voor snelheid, behendigheid en geoptimaliseerde prestaties. Met parallelle uitvoering is het mogelijk om meerdere taken parallel uit te voeren in plaats van opeenvolgend. De uitvoeringstijden voor de afzonderlijke objecten worden vastgelegd en TimeXtender gebruikt vervolgens deze informatie om de uitvoeringsvolgorde te optimaliseren. De grootste taken worden vervolgens als eerste uitgevoerd, waarbij er rekening wordt gehouden met de afhankelijkheden tussen de objecten. Op basis van de geautomatiseerde analyse van de verwerkingslogboeken, verbetert een algoritme de parallelliteit van elke belasting op basis van de feitelijke data die wordt verwerkt. Hierdoor worden er vervolgens betere prestaties bereikt bij elke belasting. De uitvoeringsvolgorde wordt dus niet alleen in het begin één keer geoptimaliseerd, zoals je zou kunnen doen bij handmatig coderen, maar ook elke keer dat het project wordt uitgevoerd. Dit maakt de boel razendsnel.

#9 Versiebeheer

Met versiebeheer wordt het voor gebruikers mogelijk om vorige versies van een project in te zien en om TimeXtender terug te brengen naar versies in het verleden. Het wordt daarbij mogelijk om een project gemakkelijk te herstellen naar een eerder tijdstip. Elke versie van een project wordt als uniek geïdentificeerd en de status van de objecten binnen dat project worden vastgelegd. Dit kan een tijdstempel zijn of een beschrijving van de wijzigingen en wie de wijzigingen heeft aangebracht. Telkens wanneer een object wordt gemaakt, gewijzigd of verwijderd, wordt er automatisch een nieuwe versie gegenereerd. Hierdoor is het heel eenvoudig om een project te herstellen wanneer er een fout is gemaakt.

#10 Impact analysis

Een belangrijke uitdaging bij elke integratie-inspanning is het bepalen van de impact die een wijziging kan hebben. TimeXtender maakt dit gemakkelijk. Je kan impactanalyses uitvoeren op tabellen en velden en automatisch afhankelijkheden en / of potentiële gevolgen identificeren. Als bijvoorbeeld een voorgestelde wijziging in je operationele systeem het “Verkoopbedrag” wijzigt van inclusief belasting naar exclusief belasting, zal TimeXtender je automatisch laten zien waar het veld “Verkoopbedrag” wordt gebruikt. Zo kun je snel zien hoeveel werk nodig is om deze veranderingen te kunnen maken.

#11 Volledige integratie met bestaande DWH

Met TimeXtender kan een traditioneel gebouwd data warehouse (DWH) volledig worden geïntegreerd in het geautomatiseerde Data Managment Platform van TimeXtender. Dit betekent dat de startkosten voor iemand met een bestaande DWH laag zullen zijn. Indien nodig kan de daadwerkelijke overgang naar automatisering later beginnen. Met behulp van de functies in het TimeXtender-platform kan dit worden gedaan in een gecontroleerde en veilige overgang.

#12 Multiple environments

In TimeXtender is het mogelijk om met behulp van multiple environments te voorkomen dat er ongewenste veranderingen in de productie omgeving worden gedaan. Dit komt doordat TimeXtender beschikt over geïsoleerde omgevingen voor ontwikkeling, test en productie. Dit zorgt ervoor dat de productieomgeving altijd online is en beschikbaar voor eindgebruikers. Het maakt daarnaast ook een automatische versiecontrole in de productieomgeving mogelijk. Meerdere omgevingen bieden een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface waar je je project tussen de verschillende omgevingen kunt overdragen. Bijvoorbeeld tussen de ontwikkeling- en testomgeving en van de  testomgevingnaar de productie omgeving. Deze features zorgen ervoor dat het hele project wordt overgedragen en dat er niets wordt vergeten.

#13 Multiple users

‘Multiple users’ betekent simpelweg dat meer mensen tegelijkertijd kunnen werken en samenwerken aan hetzelfde project. Met behulp van de in- en uitcheckfunctionaliteit helpt TimeXtender daarbij botsingen te voorkomen. Met TimeXtender kun je bijhouden wie aan welke projecten werkt (in- en uitchecken) en kunnen er meerdere ontwikkelaars tegelijkertijd werken.

#14 Performance tracing

Met Peformance tracing wordt automatisch elke taak die voorkomt in TimeXtender getraceerd. Alle uitvoeringstijden, tot en met de kleinste taken, worden hierbij door TimeXtender opgeslagen. Dit helpt vooral om inzicht te krijgen in hoe TimeXtender zich ontwikkelt. Bijvoorbeeld: als de uitvoeringstijd de afgelopen week sterk is toegenomen kun je gemakkelijk met TimeXtender de tijd vergelijken met de week daarvoor. Op deze manier kun je goed zien op welk moment de verhoging is begonnen. Door de uitvoering te onderzoeken vind je misschien een specifiek tabel die nu twee keer zoveel tijd nodig heeft om te laden. Het is snel en gemakkelijk om zo een knelpunt of een aanzienlijke toename van het aantal rijen van een specifieke uitvoering te identificeren.

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.