Vizlib: Qlik Sense Visualization Library

vizlib, visualisation library, qlik sense

Het gebruik van extensies in Qlik Sense kan veel toegevoegde waarde hebben voor je analyses. Zo kun je nieuwe functionaliteiten en datavisualisaties toevoegen die niet standaard in Qlik Sense beschikbaar zijn. Er zijn echter ook risico’s verbonden aan het gebruik van extensies. Zo worden sommige extensies niet uitvoerig getest waardoor bugs ontstaan of worden ze door de ontwikkelaar niet bijgehouden wat kan betekenen dat de extensies later niet meer werken in nieuwe Qlik Sense releases. E-mergo is daarom sinds kort partner van Vizlib. Vizlib is een engelse partij die extensies maakt voor Qlik Sense op het gebied van functionaliteit en visualisatie. Deze extensies zijn als bundel beschikbaar onder de naam Vizlib Library. Bekende extensies zijn bijvoorbeeld de Sankey Chart en de Story Timeline.

vizlib,vizlib library,qlik extension, qlik extensions, qlik sense,

Sankey Chart

Qlik Technology Partner

Vizlib is een Qlik Technology Partner. Dit betekent dat de visualisaties en componenten uit de Vizlib Library in samenwerking met Qlik worden ontwikkeld of na ontwikkeling door Qlik worden goedgekeurd. Zo wordt ervoor gezorgd dat de Library ook in de nieuwe releases van Qlik Sense zal blijven werken.

Qlik Sense Extensies

Vizlib is in Londen opgericht door 3 ervaren Qlik experts. Een van de redenen dat zij met de Vizlib Library begonnen zijn was om QlikView gebruikers te helpen bij het converteren naar Qlik Sense. Een aantal QlikView functionaliteiten en visualisaties zijn namelijk niet standaard beschikbaar in Qlik Sense zoals het Advanced Text Object, Container, Calendar en de (Straight) Table. De Vizlib versies van deze, in QlikView standaard beschikbare, opties gaat in veel gevallen gepaard met de toevoeging van extra functionaliteit. Zo zijn er in de Vizlib Calendar meer styling mogelijkheden en is de data range picker een stuk eenvoudiger in gebruik. De Vizlib Library wordt dan ook beschreven als gebruiksvriendelijk en zeer customizable. Bekijk hieronder Vizlib’s functionele en visuele extensies voor Qlik Sense.

vizlib,vizlib library,qlik extension, qlik extensions, qlik sense,

(Straight) Table

Vizlib Library functionaliteit extensies


Advanced Text Object


(Straight) Table


Calendar


Filter


Container

Vizlib Library datavisualisatie extensies


Venn Diagram


Activity Gauge


Scatter Chart


Pie Chart


Line Chart


Heatmap


Story Timeline


Bar Chart


Sankey

Vizlib Roadmap

De ontwikkelingen staan nooit stil bij Vizlib. Zo worden bestaande extensies continu bijgewerkt en staan er alweer een flink aantal extensies op de roadmap van Vizlib. Benieuwd wat er allemaal aan zit te komen? Klik op de knop hieronder om de roadmap te bekijken.

Vizlib Library roadmap

Pivot Table


KPI Object


Sheet Menu


Line Object


Filter Pane


Waterfall Chart


Switch


Combo Chart


Slider


Mekko Chart

Vizlib proberen?

Met de visualisaties en functionaliteiten uit de Vizlib Library haal je het meer uit je data. Via de uitgebreide bibliotheek vind je altijd de juiste visualisatie voor je situatie. Wil jij meer weten over de software of wil je deze gratis proberen? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder. De Vizlib Library is gratis te gebruiken tot en met 5 gebruikers.