Wat is het Microsoft Power Platform?

Microsoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

Zowel Microsoft Power BI als Microsoft Power Apps zijn softwaretools die snel in populariteit toenemen. Wat de meeste mensen niet weten is dat beide onderdeel zijn van het Microsoft Power Platform. Maar wat is dit Platform nou precies? En wat voor toegevoegde waarde heeft het? In dit blog leggen we het je uit.

Waarom een Power Platform?

Met het Power Platform van Microsoft borduurt de techgigant verder op de ideologie om mensen zonder ontwikkelaarsachtergrond de handvatten te geven om bedrijfsprocessen te kunnen automatiseren. Hierdoor heb je als organisatie minder afhankelijkheid van de IT-afdeling.

Ook wilt Microsoft met het Power Platform een einde maken aan de verschillende systeemversies en al het bijbehorende maatwerk wat daarop is gebouwd. Het is mogelijk om binnen het framework van het Power Platform zaken te customizen. Wanneer je je systeem update wordt deze customization automatisch overgezet naar de laatste platformversie. Als gebruiker bespaar je hierdoor op een hoop kosten doordat je je maatwerk niet meer hoeft te migreren naar een nieuwere versie.

Het Power Platform bestaat uit vier onderdelen die los van elkaar veel voor je organisatie kunnen betekenen maar die ook gecombineerd kunnen worden om elkaar te versterken. Doordat de data uit de vier onderdelen in één enkele cloud-based database staat kunnen deze vanuit elk van de onderdelen worden verbonden. Zo kan je data vanuit Power BI makkelijk in Power Apps gebruiken en visa versa. Maar wat kan je precies met deze 4 verschillende softwaretools? Wij leggen het je hieronder uit.

 

Waaruit bestaat het Power Platform?

Het Power Platform bestaat uit de volgende vier onderdelen:

  1. Power BI

  2. Power Apps

  3. Power Automate

  4. Power Virtual Agents

Met deze software is het mogelijk om de data die je vergaard uit bijvoorbeeld Dynamics 365 en Office 365 te combineren. De kracht van het Power Platform ligt dus daadwerkelijk in het combineren van diverse Microsoft-systemen.

Microsoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

 

Microsoft Power BIMicrosoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

Power BI is een gebruiksvriendelijke datavisualisatie tool waarmee je gemakkelijk datagedreven beslissingen kan nemen. Het is mogelijk om met Power BI data te combineren uit zowel interne als externe databronnen zoals ERP- en CRM systemen maar ook online bronnen zoals Google Analytics en Facebook. De gecombineerde data wordt vervolgens weergegeven in een dashboard waarbij de belangrijkste KPI’s worden uitgelicht.

 

Microsoft Power AppsMicrosoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

Power Apps is een low-code app development platform waarmee je snel gebruiksvriendelijke web- en mobiele applicaties kunt bouwen. Zo kun je als organisatie gemakkelijk digitaliseren en moderniseren. Met Power Apps kun je direct aan de slag en geef je iedereen in je organisatie de mogelijkheid om apps te bouwen met geavanceerde functionaliteiten die voorheen alleen beschikbaar waren voor professionele ontwikkelaars.

 

Microsoft Power AutomateMicrosoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

Power Automate is een service die je helpt met het creëren van geautomatiseerde workflows tussen apps en services. Met Power Automate kun je herhaaldelijke en tijdrovende taken in je processen eenvoudig automatiseren, zonder kennis van programmeren.

 

Microsoft Power Virtual AgentsMicrosoft, Microsoft Power Platform, Power Platform, Power Apps, Power BI, Microsoft Power BI, Microsoft Power Apps

Power Virtual Agents is de nieuwste software binnen het Power Platform. Hiermee is het mogelijk om gemakkelijk zelf chatbots te bouwen. Dit kan zonder de inzet van ontwikkelaars met een zeer toegankelijke grafische interface. Binnenkort schrijven we een blog over deze nieuwe toevoeging aan het Power Platform. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Toepasbaarheid

De verschillende onderdelen van het Power Platform werken naadloos samen. Niet alleen met elkaar maar ook met andere Microsoft producten uit de Microsoft 365 stack  zoals Office365, Dynamics 365 en natuurlijk Sharepoint.  Dat is ook meteen de kracht van het Power Platform. Microsoft heeft processen die moeilijk zijn en veel tijd kosten in één klap makkelijk gemaakt voor de gebruiker. Aan de achterkant is een sterk staaltje techniek is toegepast om dat mogelijk te maken. Het gemak merk je op alle vlakken, zowel de front-end als de back-end. Zo kun je gemakkelijk Power BI-dashboards toevoegen aan Power Apps en kun je met Power Automate afspraken automatisch laten inplannen vanuit Power Apps. Het is ook mogelijk om de chatbot functies van Power Virtual Agents toevoegen aan Power Apps.

Meer weten?

Wil je meer weten over (een onderdeel van) het Power Platform? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of plan een kennismakingsgesprek in via onze online kalender.

Neem contact met ons opBoek een kennismakingsgesprek