Whitepaper: 12 toepassingen van Finance Analytics

finance analytics,12 toepassingen van analytics voor finance professionals,e-mergo.nl,

Werkt jouw finance organisatie nog niet met analytics? Ontdek in deze whitepaper 12 verschillende toepassingen van analytics voor organisaties uit de financiële branche.

Al 15 jaar lang ondersteunt Qlik de grootste financiële organisaties door finance analytics oplossingen te leveren voor hun meest uitdagende problemen. Qlik’s platform wordt in verschillende delen van de financiële sector gebruikt door duizenden bedrijven van over de hele wereld. Deze apps worden gebruikt op het hoofdkantoor maar ook op andere afdelingen zoals: sales, verzekeringen en bank branche managers.

De oplossingen die zich voor doen in deze whitepaper zijn voorbeelden van verschillende zakelijke oplossingen die keer op keer terugkomen, ingezet door talloze klanten in verschillende markten over de hele wereld. In veel gevallen worden regionale variaties van deze oplossingen aangeboden, speciaal ontworpen voor de regionale markt, lokale producten of regionale wetgeving. Met Qlik kun je altijd rekening houden met lokale vereisten om zo een passend dashboard te leveren voor alle soorten financiële organisaties.

In deze whitepaper van Qlik staan 12 van zulke analytics toepassingen voor de financiële sector. Hierin worden diverse voorbeelden van financiële Qlik applicaties getoond. De oplossingen in deze whitepaper zijn die oplossingen die het interessantst zijn voor de markt en de meeste waarde creëren voor de gebruiker. Ook staan er een korte beschrijvingen van de business cases bij en quotes van financiële Qlik klanten zoals Deloitte.

De dashboards in deze whitepaper geven een indruk van wat allemaal mogelijk is met Qlik’s visuele platform en geeft een impressie van de te behalen voordelen voor de financiële sector door de inzet van finance analytics. Enkele voorbeelden van applicaties die je in deze whitepaper vindt zijn: credit risk assessment, sales performance, pricing analyse, scenario analyse en vestigingsperformance.