Gemiddeld met beoordeeld met een 8,6
Max. aantal deelnemers: 8

Krakkemikkige data visualisaties zijn op verschillende plekken te vinden. Bijvoorbeeld in de media of in analytics dashboards bij bedrijven in diverse branches. Deze visualisaties en dashboards brengen vaak meer verwarring dan duidelijkheid. Zonde! Want een juiste data visualisatie draagt bij aan het effectief overdragen van informatie. Ongeacht het type bedrijf waar je werkt of type functie die je uitvoert. Wij geloven dat iedereen het vermogen om data op een effectieve manier te communiceren kan verbeteren.

Gedurende onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen van dashboards hebben wij enkele ingrediënten geïdentificeerd voor een succesvol dashboard design. Dit recept voor succes hebben wij in combinatie met wetenschappelijke literatuur samengebracht in het E-mergo framework. Tijdens deze training wordt o.a. dit framework uitgelegd en toegelicht zodat jij na afloop beschikt over alle ingrediënten om een succesvol dashboard design aan je doelgroep te serveren. Zo ga je van een droge boterham naar voortreffelijke wentelteefjes!

Weet je eigenlijk nog niet goed welke data je wil visualiseren? Informeer naar onze KPI Workshop om hier achter te komen.

Resultaat

 • Je begrijpt waarom de juiste data visualisatie essentieel is voor het communiceren van informatie
 • Je kunt denken vanuit de gebruikersvraag en daarmee de ‘user persona’
 • Je weet wat data visualisatie precies inhoudt en leert slechte visualisatie te herkennen
 • Je leert om te denken als een designer als het gaat om kleuren en je data huisstijl
 • Je kent de basis van UX, UI en data storytelling en weet dit toe te passen in je dashboard design
 • Je weet de juiste keuzes te maken voor een succesvol data dashboard design a.d.h.v. het E-mergo framework
 • Je beschikt na afloop over het recept voor succesvol dashboard design

Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die op een effectieve manier data wilt communiceren. Of je nu een developer of data analist bent, een manager die het belangrijk vindt om datagedreven te werk te gaan of een projectleider die het management dient te informeren over resultaten.

Praktisch

 • Deze training duurt 1 dag
 • De prijs van deze training is 750 euro per persoon voor een open training of prijs in overleg voor een besloten training op een door de klant gekozen locatie
 • Je kunt deze training zowel online als op locatie volgen
 • Nodig tijdens de training: een laptop 
 • Wanneer op locatie zal er lunch aanwezig zijn
Bekijk het programma

Tijdens de Dashboard Design training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • User Persona
 • UX Design
 • Datahuisstijl
 • Datavisualisaties
 • Data Storytelling

Hoe werkt het aanvragen van een training?

Na het verzenden van een aanvraagformulier komt een van onze medewerkers met je in contact voor het inplannen van de training en voor het opvragen van de factuurgegevens. Het is mogelijk om de training op een van de volgende manieren te volgen: online, E-mergo kantoor of incompany. Afhankelijk van de gekozen optie hanteren wij bepaalde voorwaarden voor het leveren van deze training.

Deze training aanvragen • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainer

Rachel van Kleef werkt bij E-mergo als Business Intelligence Consultant/Data visualisatie specialist. Op dit moment is zij werkzaam als BI Front-end developer bij Royal Schiphol Group. Haar passie ligt in data visualisatie, data storytelling, data literacy en data-driven decision making. In april 2023 was zij spreker op de QlikWorld conferentie in Las Vegas. Verder geeft Rachel verschillende workshops, trainingen, webinars en gastcolleges bij hogescholen. Binnen E-mergo heeft Rachel gewerkt voor klanten als Vopak, LVNL, CEVA, Heijmans en Facilicom. Haar ervaring in BI omvat Qlik Sense, QlikView en Power BI. Buiten haar werk ontwikkelt ze interessante data visuals/infographics en plaatst ze deze op LinkedIn ter inspiratie voor anderen.

 

Incompany

Al onze trainingen zijn ook incompany te volgen. In overleg kunnen wij het door ons gebruikte materiaal afstemmen op de behoeftes van jouw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tijd om specifieke onderwerpen te behandelen, het toevoegen van extra voorbeelden of het overslaan van bepaalde onderwerpen. Neem hiervoor contact op met onze Academy.

 

Reviews

Rachel en Louis waren beide hele leuke trainers, met veel expertise over het onderwerp. De training was erg leuk, met altijd ruimte voor vragen, discussie en (niet onbelangrijk) humor. Goede afwisseling tussen theorie en voorbeelden. – Bianca Grimmius-Hoogendijk, BI Developer, Yulius

Ontzettend leerzaam. Trainers waren enthousiast en hadden veel kennis. Het was een leuke dag en ik ga met veel plezier aan de slag met dat alles wat ik geleerd heb. Veel goede voorbeelden bij de inhoud. – Marijn Klaasen, Business Controller, Yulius

Beide trainers hadden veel kennis van hun vak en konden dit goed overbrengen naar de deelnemers. Wat me opviel was dat zij allebei een open houding hadden en absoluut geen waardeoordeel hadden/lieten zien. De dag vloog voorbij. De inhoud van de workshop sluit echt aan bij onze dagelijkse werkzaamheden: het visualiseren van veel data is een belangrijke ondersteuning bij het advieswerk wat we doen. De inhoud is in principe bekend vanuit opleiding. Wel confronterend om te zien dat je in de praktijk niet altijd de beste keuzes maakt… Een goede eye-opener! Constructieve, open houding van de trainers, geven heldere feedback zonder te oordelen. – Miranda Janssens-Van den Bergh, Business Controller, Yulius

Contactformulier

 • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.