Attunity en Qlik Data Catalyst nu onderdeel van Qlik Data Integration Platform

Attunity, het data integratie platform dat vorig jaar door Qlik is overgenomen, zal vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Qlik Data Integration’. Dit werd bekendgemaakt tijdens Qlik’s jaarlijkse Sales Kick-off in Las Vegas. Binnen het Qlik Data Integration platform vallen alle Attunity producten én Qlik Data Catalyst. Bekijk in dit blog de veranderingen en wat je kan verwachten van dit nieuwe platform.

Attunity overname

Vorig jaar werd tijdens Qlik’s jaarlijkse congres ‘Qonnections‘ aangekondigd dat Qlik het bedrijf Attunity had overgenomen. Dit product bestond toen uit Attunity Replicate, Attunity Enterprise Manager, Attunity Compose en Attunity Gold Client. Met de overname van Attunity in 2019 evolueerde Qlik verder dan analytics met de toevoeging van een robuust data-integratieplatform. Aanvankelijk behield Qlik het merk Attunity als een divisie van Qlik tot en met 2019, zodat klanten en partners zich ervan bewust werden dat Attunity deel uitmaakte van Qlik. De aankondiging van deze merkevolutie weerspiegelt de sterke leiderschapspositie van Qlik in zowel de data-integratie- als de analysemarkten, met twee verschillende platformaanbiedingen: Qlik Data Integration en Qlik Data Analytics.

Qlik Data Integration Platform

Attunity, Qlik, Qlik Data Integration, Qlik Data Catalyst, e-mergo.nl

Alle Attunity producten vallen nu samen met Qlik Data Catalyst (voorheen bekend onder de naam Podium Data) onder het Qlik Data Integration platform. Het verzamelen van deze producten onder deze naam lijkt een logische stap. De combinatie van Attunity en Qlik Data Catalyst stellen Qlik namelijk in staat om de gehele analytics supply chain te bewerkstelligen. Door Attunity’s oplossingen voor gegevensintegratie samen te brengen met Qlik’s Data Catalyst oplossingen voor databeheer en catalogisering heeft Qlik nu een uitgebreid enterprise data-integratieplatform waarmee onbewerkte data om kan worden gezet in een governed, analytics-ready informatievoorziening. Qlik zal haar diverse data integratie producten onafhankelijk blijven ondersteunen, in heterogene omgevingen, maar zal ook zorgen voor een naadloze integratie in de datapijplijn om de data toegang en -analyse voor haar klanten te vereenvoudigen en te versnellen.

Bekijk in deze video een bericht van Qlik’s CEO, Mika Capone

Qlik’s Data Integration platform bestaat uit:

Aan de slag met Data Integration?

E-mergo was voorheen Attunity partner en biedt dan ook het volledige assortiment van Qlik’s Data Integration platform aan. Wij sparren dus graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Wil je meer weten of heb je een vraag? Plan dan vrijblijvend een (digitale) kennismakingsafspraak in met een van onze medewerkers of stuur ons een email.

Afspraak inplannen  Contact opnemen