Van pdf-rapportages naar een datawarehouse met actuele informatie

“Voorheen werden veel rapportages hier in pdf-vorm verspreid”, zegt IT Manager Henk Bouwman van CAOP. “Die stel je eenmalig op, waardoor het de volgende dag in principe alweer verouderde cijfers zijn. Toen ik vorig jaar februari hier begon met werken, kwam het onderwerp informatievoorziening al gauw ter sprake en heb ik de principes en voordelen van een datawarehouse aan de directie uitgelegd.”

Het Resultaat

Gebruiksvriendelijk

Zowel TimeXtender als Qlik Sense is gebruiksvriendelijk waardoor CAOP al snel zelf uit de voeten kon met het opzetten van dashboards in Qlik Sense.

Één waarheid

Doordat alle data georganiseerd op een centrale plek staat bestaat er maar één waarheid.

Verhoogde kwaliteit van data

TimeXtender verhoogt de kwaliteit en integriteit van data. Daarnaast kunnen datamodellen in TimeXtender gemakkelijk hergebruikt worden.

Ik kende E-mergo nog van een vorige baan. Hun consultants wisten snel de behoefte qua informatievoorziening in kaart te brengen bij de verschillende afdelingen van CAOP. Kort gezegd wilden we van statisch naar visueel en interactief. Dat maakt informatie actueel, altijd en overal beschikbaar en visueel qua vorm. In een grafiek kun je bijvoorbeeld sneller een trend ontdekken dan in een lijst met getallen.

Henk Bouwman

IT Manager

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.