Qlik Sense helpt uitgevers beslissingen baseren op data

“De manier van datamodelleren van Qlik Sense paste beter bij CB”, concludeert Martijn Matena, Product Owner bij CB. “Doordat Qlik Sense heel intuïtief werkt voor klanten, kozen we daarvoor. Uitgevers kunnen met een paar klikken inzicht krijgen in hun performance. En het licentiemodel sloot goed aan. Dat gaf voor ons de doorslag.”

Het Resultaat

Inzicht in voorraad en kosten

Met Qlik Sense ontvangen de uitgevers van CB actuele overzichten van hun afzet, omzet, voorraad en kosten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien hoe lang hun titels op voorraad liggen, en welke titels goed en minder goed lopen.

Betere werkvloer bezetting

Ook voor intern gebruik haalt CB inzichten uit Qlik Sense. Door analyses kan CB bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel mensen ze op de werkvloer nodig hebben om een bepaalde productie te draaien. Maar ook: als er een machine stagneert, helpt Qlik Sense om het proces zo in te richten dat het via een andere route gaat.

Bevestiging met cijfers

Bij het uitgeven van boeken baseren de uitgevers van CB hun keuzes vaak op ervaring en gevoel en niet altijd op data. Die ervaring en dat gevoel kan CB bevestigen of ontkrachten met cijfers. Bovendien is Qlik Sense een hele intuïtieve tool die uitgevers helpt om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk inzicht te verkrijgen.

Door analyses kunnen we bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel mensen we op de werkvloer nodig hebben om een bepaalde productie te draaien. Maar ook: als er een machine stagneert, helpt Qlik Sense om het proces zo in te richten dat het via een andere route gaat.

Martijn Matena

Product Owner

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.