De case voor Croon Elektrotechniek

De onderneming draait grote projecten waar logischerwijs ook grote risico’s aan hangen. Inzicht in managementinformatie is daarom cruciaal. Bram Moerer, IT Manager bij Croon Elektrotechniek, vertelt waarom het bedrijf op zoek ging naar een nieuwe Business Intelligence oplossing: "Ons huidige pakket SAP BPC, onderdeel van SAP voor rapportages, leverde niet meer wat we wilden hebben. De functionaliteiten waren onvoldoende en daarnaast wilde de directie managementinformatie visueel inzichtelijk maken. Met name deze wens, het visuele inzicht, was voor ons de belangrijkste trigger om te zoeken naar een nieuwe oplossing."

Het Resultaat

Kwaliteit van data

Reductie van foutgevoeligheid in de data door ‘one version of the truth’ te creëren binnen QlikView.
Grotere projecten betekenen grotere risico’s. Hierdoor wordt het extra belangrijk om voortgang en resultaten overzichtelijk te houden om snel bij te kunnen sturen.

Sneller rapporteren en bijsturen

Met Qlik zijn resultaten versus KPI’s, in plaats van maandelijks of per kwartaal, wekelijks en vaak zelfs dagelijks inzichtelijk. Hierdoor zitten medewerkers dichter op het proces. Omdat men er dichter bovenop zit, is het ook een stuk makkelijker om voortgang van processen en projecten snel bij te sturen.

Onverwachte inzichten

Met behulp van de associatieve data indexing engine van Qlik kunnen gebruikers data analyseren en relaties erin ontdekken. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld de relatie tussen order intake en ingeleend personeel te bekijken. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten, die men anders niet had gehad.

Onze medewerkers zien nu in één oogopslag waar de organisatie naar toe beweegt. Dit was in het verleden, waar verschillende Excel-bestanden naast elkaar gelegd moesten worden, veel lastiger

Bram Moerer

IT Manager, Croon Elektrotechniek

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.