Vernieuwing van legacy met Power Apps bij De Vereende

Voor de administratie van contracten en schades maakte de Atoompool al lange tijd gebruik van een verouderde Microsoft Access applicatie genaamd ARIS. Deze applicatie was aan vernieuwing toe. Redenen voor de vernieuwing waren onder andere: onderhoud, database, beveiliging en gebruik. Voor de Atoompool hebben wij de Microsoft Access applicatie omgebouwd naar Power Apps. De gebruiksinterface en (business) logica die door de gehele applicatie verweven zat, zijn gerecreëerd – en waar nodig verbeterd – in een combinatie van Power Apps en Power Automate (voorheen Microsoft Flow).

Het Resultaat

Tijdswinst

Door middel van de logboeken kan de Atoompool nauwkeurig bijhouden wat er is veranderd. Zo kunnen er honderden afrekeningen tegelijkertijd worden ingevoerd in plaats van per afrekening wat resulteert in een enorme tijdswinst.

Design en functionaliteit

De combinatie van Power Apps, SQL, en Power Automate biedt diverse voordelen op het gebied van design en functionaliteit. Door de nieuwe interface voelt het moderner aan t.o.v. de Access applicatie die voorheen werd gebruikt.

Beveiligd

De app is beter beveiligd door middel van Azure en gebruikers kunnen er mee aan de slag op laptop, tablet en mobiel.

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.