De case voor Drake & Farrell

Drake & Farrell zocht naar een dashboard-, rapportage- en analysetool om klanten inzicht te kunnen geven in het verloop van de logistieke processen die zij voor hen beheren. Deze tool moest uniformiteit in de rapportages richting klanten garanderen en de eigen werkdruk, gerelateerd aan de vraag van klanten naar adhoc rapportages, verminderen. Hierbij is gekozen voor QlikView vanwege look & feel, de snelheid en het feit dat de security goed in te regelen is. Later is een overstap gemaakt naar Qlik Sense vanwege de eenvoudigere en snellere manier van ontwikkelen en omdat de omgevingen makkelijker met klanten te delen zijn.

Het Resultaat

Transparantie

Drake & Farrell biedt dankzij Qlik volledige transparantie richting klanten. Edward van Dam, Director Finance & IT: “Onze klanten weten, dankzij Qlik, alles wat wij doen. Wij vinden dit heel normaal, dit is de manier waarop we naar de business kijken. Eerlijkheid voor alles. Qlik levert hieraan een enorme bijdrage, waardoor we in staat zijn om sterke klantrelaties op te bouwen, waarin wij elkaar verbeteren.”

Verminderde werkdruk

Dankzij Qlik is het aantal rapportage-aanvragen binnen Drake & Farrell enorm verlaagd. Hierdoor worden bijna geen adhoc rapportages meer gemaakt en is uniformiteit in rapportages en KPI’s ontstaan. Omdat Qlik 24×7 beschikbaar is voor klanten, en omdat er tot op het niveau van track & trace codes wordt gerapporteerd, is er een stuk minder overbodig klantcontact. Efficiënter dus voor Drake & Farrell, maar ook voor de klant.

Klanttevredenheid

Via section access hebben fulfilment-klanten 24×7 toegang tot hun eigen data. Alle voor de klant relevante informatie, zoals de voorraad, back-orders en verzonden producten worden inzichtelijk gemaakt tot op het niveau van de individuele track & trace code. Hier kunnen klanten diverse analyses op loslaten, zoals doorloopsnelheid en gemiddelde voorraad. Dit heeft de klanttevredenheid verbeterd en laat klanten sneller ingrijpen bij afwijkingen.

Het ontwikkelen met Qlik Sense gaat eenvoudiger en sneller dan met QlikView. Ook zijn de Qlik Sense omgevingen intuïtief aantrekkelijker én makkelijker met onze klanten te delen.

Edward van Dam

Director Finance & IT, Drake & Farrell

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.