De case van Gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven investeert veel in het creëren van een veilige omgeving voor haar inwoners. Dit begint met inzicht. Als je niet weet wat er speelt kun je geen gerichte acties ondernemen. Voor deze inzichten waren zij tot voor kort afhankelijk van rapportages uit Cognos. Maar dit systeem was te ingewikkeld en te complex. Omdat zij als gemeente echte betere inzichten wilden hebben om acties vanuit inzicht gerichter te sturen, om zo criminaliteits- en veiligheidsaanpak te verbeteren, besloten zij te kijken naar een betere oplossing.

Het Resultaat

Tijdsbesparing

De gemeente realiseert met Qlik Sense een enorme tijdsbesparing. Alles is op basis van selfservice te analyseren door de stakeholders, zoals ‘Toezicht en Handhaving’. Er hoeven dus geen handmatige rapportages meer gemaakt te worden.

Beter inzicht

Gebruikers kunnen in Qlik op de data inzoomen en associaties maken om zo op elke onderzoeksvraag een antwoord te krijgen die is gebaseerd op feiten, en niet op intuïtie. Zo is er op elk gewenst moment inzicht in alle fenomenen en trends op het gebied van criminaliteit als inbraken, fietsendiefstal en overvallen.

Datadriven handelen

Door Qlik Sense te gebruiken worden beslissingen nu genomen op basis van harde feiten. Hierdoor beschikt de Gemeente Eindhoven nu over een datagedreven handelingsperspectief. Mensen en middelen worden efficiënter en doelgerichter ingezet.

Met Qlik Sense hebben we op elk gewenst moment visueel inzicht in alle fenomenen en trends op het gebied van criminaliteit. Er ontstaat een data-gedreven cultuur wat maakt dat we onze middelen en mensen efficiënter inzetten.

Ton Plompen

Analist - Cluster Intelligence, Gemeente Eindhoven

Bekijk de complete case

Contactformulier

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.